Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,


Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας δημιουργήθηκε από ανάγκη και αγανάκτηση για την αδιαφανέστατη και υπόγεια διαδρομή που προκάλεσε τη μεταφορά του δήμου σας στο Δήμο Ιεράπετρας εν μία νυκτί, χωρίς να ερωτηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι δημότες που σας εξέλεξαν και εκπροσωπείτε, ενάντια στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τη μελέτη του ΙΤΑ. Αυτή ήταν η αφορμή της δημιουργίας της κίνησης, αλλά η βασικότερη αιτία ήταν η ανάδειξη όλων των προβλημάτων που βιώνει η περιοχή μας.

Αποτελούμε μία νεοσύστατη κίνηση με τρεις μήνες λειτουργία στην πόλη της Σητείας και αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο μας ζητάτε ευθύνες για θέματα όπως τον Αθερινόλακκο, το αεροδρόμιο, και τις άλλες υποδομές της περιοχής, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε καμία αποφασιστική ή εκτελεστική ιδιότητα. Δεχόμαστε ευχαρίστως κριτική για τα πεπραγμένα μας και καλό θα ήταν να έχετε υπομονή να μας την κάνετε στο μέλλον, όταν θα έχουμε αφήσει περισσότερα δείγματα γραφής στον τόπο μας.

Αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε για τους υπευθύνους του αναπτυξιακού ελλείμματος στην περιοχή μας, στρέψτε το βλέμμα σας σε όλους τους λαοπρόβλητους αιρετούς της, κάποιους από τους οποίους και εσείς στηρίζετε ένθερμα. Επίσης μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στον καθρέπτη σας, καθώς η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Αναφορικά με τα έργα σας στις Λιθίνες και στα λοιπά δημοτικά διαμερίσματα, δεν έχουμε καμία πρόθεση να τα αμφισβητήσουμε. Όμως η επανάσταση του αυτονόητου πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα. Είναι αυτονόητο να κάνετε αυτά τα έργα, μιας και οι πολίτες του Μακρύ Γιαλού γι’ αυτό σας εξέλεξαν, όπως είναι αυτονόητο να πράττετε σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση, κάτι που δεν κάνατε στο θέμα της συνένωσης του δήμου σας, αφού δεν μπήκατε καν στον κόπο να το συζητήσετε με τους συμπολίτες σας.

Τα μέλη της κίνησης μας είναι άνθρωποι βαθιά δημοκρατικοί με σεβασμό σους νόμους και τους θεσμούς. Μας εξαγριώνουν όμως φαινόμενα έλλειψης δημοκρατίας και αδιαφανών διαδικασιών όπως τα πρόσφατα γεγονότα με το Δήμο Μακρύ Γιαλού. Πιστεύουμε στην άμεση δημοκρατία και στην άποψη των πολιτών και όχι των πολιτικών για κρίσιμα θέματα που κρίνουν το μέλλον μας. Ένα σύγχρονο μέσο που υπηρετεί την ελεύθερη έκφραση του πολίτη είναι το διαδίκτυο και αποτελεί εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας για όποιον αντέχει το δημόσιο διάλογο. Εσείς κύριε Δήμαρχε είναι λογικό να ενοχλείστε από την ύπαρξή του, γιατί μας αποδείξατε με τη συμπεριφορά σας ότι δεν επιθυμείτε δημόσιο διάλογο με τους πολίτες του δήμου σας και ενοχλείστε έντονα από φαινόμενα άμεσης δημοκρατίας όπως τα δημοψηφίσματα.

Επομένως είναι για εμάς αναμενόμενο να μας κατηγορείτε και να εξαπολύετε επιθέσεις μέσω του Τύπου, αφού έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το τι εστί δημοκρατία και ορθή πολιτική πρακτική.
Χωρίς συμβουλευτική διάθεση, απλά σας υπενθυμίζουμε ότι στην Ιστορία οι αλαζόνες πολιτικοί άνδρες που δε σεβάστηκαν τη φωνή του λαού, βίωσαν τη λαϊκή κατακραυγή (πήρατε μία γεύση πρόσφατα στις Λιθίνες και έπεται η συνέχεια) και είχαν άδοξο και κακό πολιτικό τέλος!

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η κίνηση μας τυγχάνει ευρείας κοινωνικής αποδοχής, καθώς εκφράζει το κοινό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σητειακών, άρα και των δημοτών του Δήμου Μακρύ Γιαλού, επειδή δρα χωρίς σκοπιμότητες, μιλώντας ρεαλιστικά και με τη γλώσσα της αλήθειας. Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα δικαιώσουν ή θα απορρίψουν πρακτικές και πολιτικές.



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
http://kepolsitias.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ

    Κουρουπάκης , Ζερβάκη, Πατεράκης και καιροφυλακτούντα παιδιά του Κεπολ. Αυτοί θα είναι στο προεκλογικό μας προσκήνιο για αυτήν, την επόμενη και για όσες άλλες τετραετίες θελήσουν. Άλλωστε η εξουσία δε χόρτασε κανέναν. Εκτός και αν αποφασίσει κάποιος να διακόψει την προώθηση τέτοιων παλαιολιθικών ιδεών. Αυτές καρποφορούν σε μικρές κοινωνίες μέσω της άμεσης επαφής μεταξύ των πολιτών και των τοπικών αρχών, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό που αντικρίζουμε τώρα και χρόνια: Επισκέψεις πολιτικών σε σπίτια ψηφοφόρων, πολλά υποσχόμενοι σε τέτοιες περιόδους αναβρασμού, επιτυγχάνοντας, συμβουλευόμενοι image maker, πιο ανθρώπινες επαφές με αντάλλαγμα την ψήφο. Την πελατειακή δηλαδή δέσμευση του κάθε σπιτικού (πράγμα που προωθεί τη μη συλλογική σκέψη και την εξάλειψη του αντίλογου καθώς μια τέτοια πράξη συνιστά προδοσία).
    Έτσι, όταν μιλάμε για ψηφοφορία σε μικρή κοινωνία αναφερόμαστε σε ¨κόντρα¨ μεταξύ δρομολογημένων κομματικά πολιτών από υποψήφιους που με άνεση προδιαγράφουν το μέλλον αφού στην πράξη δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Άρα και καμία αντιπαράθεση ανάμεσα τους : η κομματική συνείδηση επιβλήθηκε ενάντια της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή