Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ


Την Κυριακή 8-8-2010 ήρθε η ώρα της επιλογής και για τους κατοίκους του Σταυροχωρίου του Κουτσουρά και της Λάπιθου στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν με δημοψήφισμα και να επιλέξουν τον δήμο που θα ήθελαν να ενταχθούν.
Ήρθε η ώρα για τους πολίτες, να εκφραστούν και να αποφασίσουν γιά το μέλλον τους.
Η κίνηση ενεργών πολιτών Σητείας καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να προσέλθουν στις κάλπες και να τοποθετηθούν γιά το πού βλέπουν το μέλλον του τόπου τους.
Μετά και τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για γρήγορη και δίκαιη λύση είναι σαφές πως το Σταυροχώρι , ο Κουτσουράς και η Λάπιθος θα αποφασίσουν στο προσεχές δημοψήφισμα αν θα ακολουθήσουν τιςΛιθίνες, τη Χρυσοπηγή, τα Περβολάκια, τους Πεύκους και τον Άγιο Στέφανο στη Σητεία.
Η απόφαση δεν είναι μόνο κρίσιμη και σημαντική αλλά έχει και ιστορική σημασία αφού στην ουσία αποφασίζεται αν μια ολόκληρη περιοχή και μια ολόκληρη ανθρώπινη κοινότητα αλλάξει ή όχι τον ιστορικογεωγραφικό προσδιορισμό που την χαρακτηρίζει.
Έχει τεράστια σημασία αφού αποφασίζεται το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει η περιοχή τα προσεχή χρόνια.
Εμείς δεν πιστεύουμε πως η απομάκρυνση και αποκοπή από τη Σητεία της μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής, τη Σητεία του ΟΑΣ, του αεροδρομίου του ποιοτικού παρακρατήματος στο ελαιόλαδο, της μακρόχρονης εμπειρίας στην πράσινη ανάπτυξη και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι προς το συμφέρον της περιοχής.
Έχει τέλος μεγάλη ηθική αξία η συμμετοχή σε μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας που ήταν εξάλλου μια από τις κύριες προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις προτροπές της δημοτικής αρχής που τους λέει να μην προσέλθουν στο δημοψήφισμα.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή κατάντησε να φοβάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών του δήμου.
Η δημοτική αρχή φοβάται ακόμη και την ελεύθερη έκφραση της άποψης των ίδιων της των συμβούλων κάτι που απέδειξε με την αποπομπή του πολύ επιτυχημένου αντιδημάρχου κου Καραλή απλά και μόνο επειδή τόλμησε να μη συμμορφωθεί με τις υποδείξεις.
Ας γίνει επιτέλους πράξη και στο Σταυροχώρι η πιό δίκαια διαδικασία, η διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας και χωρίς ακρότητες και αφορισμούς αλλά με υπεύθυνη σκέψη και γνώση των συνθηκών και των ιστορικών κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων ας αποφασίσει ο κάθε πολίτης για το μέλλον του τόπου του.



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου