Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Δυστυχώς παρατηρούμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του Μ. Γιαλού να δυναμιτήσουν το κλίμα μεταξύ Σητείας και Ιεράπετρας. Δεν θα τους ακολουθήσουμε.


Παρατηρείτε επίσης το λυπηρό και άκρος άδικο φαινόμενο να κατηγορείται η πόλη της Σητείας για ότι στραβό γίνεται στον Δήμο Μ. Γιαλού αυτή την περίοδο.

Ενώ για ότι καλό υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος Μ. Γιαλού και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Συγχαρητήρια κύριε Μαστοράκη και κύριε Καλατζάκη για τον διαγωνισμό αλληλοσυγχαρητηρίων σας αλλά δυστυχώς ο κόσμος έχει μυαλό και κρίνει και θα σας ανταμείψει την κατάλληλη στιγμή. Όσον αφορά την τελευταία αναφορά του κυρίου Βογιατζή για το ιατρείο του Μ. Γιαλού του απαντάμε ότι κανένας πόλεμος από την Σητεία δεν έχει αρχίσει όπως θέλει να περάσει στους δημότες του δήμου Μ. Γιαλού και του λέμε πως με αναπόδεικτους ισχυρισμούς, << κάποιος είπε αυτό ή το άλλο >> δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ας μας πεί ποιος ήταν αυτός ο κάποιος που είπε «να ψάξουν για το ιατρείο του Μ. Γιαλού γιατρούς απ΄ την Ιεράπετρα», ή τέλος πάντων ποιος του το ανέφερε. Διαφορετικά θεωρούμε ότι ψεύδεται με σκοπό την πρόκληση εντυπώσεων εναντίον της πόλης της Σητείας. Και να του πούμε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το νοσοκομείο Σητείας παρ όλες τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό που το ίδιο αντιμετωπίζει προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εξυπηρετήσει τους πολίτες του δήμου Μ. Γιαλού. Και αυτό το κάνει το ίδιο Νοσοκομείο που με την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού του Καλλικράτη που προέβλεπε τον Δήμο Μ. Γιαλού να ενωθεί με την Σητεία, κινδυνεύει με υποβάθμιση. Και να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά πως η Σητεία σαν περιοχή πάντα ενδιαφερόταν, πρόσφερε και πάντα θα προσφέρει στους πολίτες του δήμου Μ. Γιαλού γιατί τους θεωρεί και θα τους θεωρεί συνεπαρχιώτες και μελλοντικούς δημότες Σητείας. Τόσα χρόνια προσφοράς τα ξεχάσατε κύριε Βογιατζή ή κάνετε πως τα ξεχάσατε;

Από ποιά πόλη προέρχονταν οι υπάλληλοι που στελέχωναν τα καταστήματα των Τραπεζών στο Μ. Γιαλό; Ποια ένωση είχε SUPER MARKET στον Κουτσουρά; Ποιο νοσοκομείο έστελνε γιατρούς στο Μ. Γιαλό; Ο ΟΑΣ ποιόν βοηθούσε; Μέσω ποιας Ένωσης έπαιρναν το ποιοτικό παρακράτημα οι αγρότες της περιοχής; Και τόσα άλλα………… Αλλά όλα αυτά ξεχάστηκαν και στο βωμό των προσωπικών επιδιώξεων προσπαθείτε να αποδείξετε ότι για όλα τα στραβά φταίνε η Σητεία και οι σωβινιστές Στειακοί . Όχι κύριε Βογιατζή και κύριοι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Μ. Γιαλού Οι Στειακοί δεν είχαν και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους κατοίκους της Ιεράπετρας, τους οποίους και σέβονται και αγαπάνε σαν Λασιθιώτες. Και κάποιες ακραίες φωνές που ίσως να υπάρχουν και σας δίνουν την ευκαιρία να σπεκουλάρετε και να κατηγορείτε συλλήβδην τον Στειακό λαό και τους ενεργούς πολίτες για σωβινισμό με σκοπό να κινητοποιήσετε την κοινή γνώμη των κατοίκων της Ιεράπετρας για το θέμα , αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και θα σας παρακαλούσαμε από εδώ και εμπρός να αναφέρεστε επακριβώς στο ποιοί και πότε λένε αυτά τα πράγματα γιατί οι γενικότητες σας περί << άρχισε ο πόλεμος από τους Στειακούς κλπ >> μόνο σαν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκ μέρους σας μπορούν να εκληφθούν.

Εμείς έχουμε να χωρίσουμε πολλά μόνο με πολιτικούς καιροσκόπους, συμφεροντολόγους και πραγματικούς σωβινιστές και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη του παρασκηνίου που οδήγησε τον Δήμο στην Ιεράπετρα, με στόχο την τελική δικαίωση, που είναι μόνο η επιστροφή στην Σητεία των έξι τοπικών διαμερισμάτων της πρώην Επαρχίας Σητείας όπως η ιστορία η λογική και κυρίως θέληση των κατοίκων επιβάλουν.





ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου