Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Κύριε Αντιδήμαρχε. Έχετε επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε έναν αγώνα αμφισβήτησης και απαξίωσης των δημοψηφισμάτων για την επιλογή από τους πολίτες του Μ. Γιαλού μεταξύ Σητείας ή Ιεράπετρας.


Να σας θυμίσω ότι αυτοί οι πολίτες οι οποίοι τόσον καιρό αντιδρούν, μαζεύουν υπογραφές για να γίνουν τα δημοψηφίσματα, τα διοργανώνουν και προσέρχονται να ψηφίσουν για να ακουστούν, είναι οι πολίτες του δικού σας Δήμου, οι πολίτες που σας εξέλεξαν να τους εκπροσωπείτε, οι πολίτες από τους οποίους έχετε εκλεγεί για να τους εκφράζετε.

Σας ενδιαφέρει η γνώμη τους ή σας ενδιαφέρει μόνο η νομιμότητα;

Απ ότι φαίνεται σας ενδιαφέρει μόνο να περάσει αυτό που εσείς προσωπικά επιθυμείτε διότι εάν σας ενδιέφερε η γνώμη των πολιτών θα είχατε καλέσει και τα τοπικά συμβούλια κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης και θα είχατε φροντίσει να εκφραστούν οι πολίτες με δημοψηφίσματα πριν πάρετε την απόφαση της συνένωσης με τον Δήμο Ιεράπετρας.

Δεν το κάνατε όμως επειδή ξέρατε πως το αποτέλεσμα δεν θα σας βόλευε και θα αποτελούσε την ταφόπλακα στα σχέδιά σας για προσάρτηση του Δήμου στον Δήμο Ιεράπετρας.

Αντ' αυτού παίξατε μέχρι τελευταία στιγμή το χαρτί της παραμονής του Δήμου ως ανεξάρτητου, ώστε να μην καταλάβουν οι πολίτες του Δήμου σας αλλά και οι πολίτες της Σητείας τις υπόγειες διεργασίες που γίνονταν μεταξύ της Ιεράπετρας και κάποιων δημοτικών συμβούλων του Μ. Γιαλού και να βρεθούν προ εκπλήξεως ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Σε ένα τέτοιο μεγάλο θέμα όμως, όπως το που βλέπουν το μέλλον τους οι πολίτες ενός δήμου και πόσο Ιεραπετρίτες ή Στειακοί αισθάνονται θα έπρεπε να τους ρωτήσετε κύριε Τσομπανάκη και όχι να προσπαθείτε να τους φιμώσετε.

Όσο τώρα για την νομιμότητα των δημοψηφισμάτων ναι μεν μπορεί να μην είναι εγγεκριμένα από την περιφέρεια αλλά έγιναν με όλα τα προβλεπόμενα, αφού και τα ονόματα των ψηφισάντων και τα ψηφοδέλτια είναι στην διάθεση του καθενός για έλεγχο και στο κάτω κάτω κύριε Αντιδήμαρχε εάν τα αμφισβητείτε κάντε μια βόλτα στα χωριά του Δήμου σας, ρωτήστε τους Δημότες σας και θα διαπιστώσετε την αλήθεια των αποτελεσμάτων τους.

Μπορεί λοιπόν τα δημοψηφίσματα να μην είναι εγγεκριμένα από την περιφέρεια είναι όμως εγγεκριμένα απ΄τους δημότες σας και είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σας δείξουν ότι αυτή η απόφαση που πήρατε σε συνενόηση με τον Δήμο Ιεράπετρας δεν τους εκφράζςει .

Εσείς συνεχίζεται να μην δίνετε σημασία και επικαλείστε διάφορες αποφάσεις της περιφέρειας για να δικαιολογήσετε τι; Τα αδικαιολόγητα;

Να σας θημίσω κύριε Αντιδήμαρχε ότι δεν σας διόρισε η περιφέρεια σας εξέλεξε ο λαός του Μ. Γιαλού.

Αυτοί οι πολίτες που συνεχώς και επιδεικτικά αγνοείτε.

Δεν σας ενοχλούν όμως τα δημοψηφίσματα αλλά σας ενοχλούν τα αποτελέσματά τους.

Και επειδή μιλάτε για νομιμότητα να σας τονίσω ότι ο νόμος με βάση τον οποίο προκαλέσατε την αλλαγή του εγκεκριμένου από το Υπουργικό συμβούλιο Χωροταξικού που προέβλεπε την ένωση του Δήμου Μακρύ Γιαλού με το Δήμο Σητείας ναι μεν δίνει την δυνατότητα συνένωσης δύο όμορων δήμων αλλά κατόπιν προεδρικών διαταγμάτων τα οποία και δεν υπήρξαν στην περίπτωσή μας.

Αντίθετα υπήρξε με βάση την πραξικοπηματική αυτή απόφαση, άνωθεν δάκτυλος ο οποίος και κατάφερε κόντρα στην βούληση των κατοίκων, κόντρα στην άποψη την οποία είχε εκφράσει το Ι.Τ.Α. και κόντρα σε κάθε λογική, να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό και να πάει όλο το Δήμο Μ. Γιαλου στην Ιεράπετρα !!!

Μπορείτε λοιπόν να επικαλείστε την νομιμότητα “κατ επίφαση κατ εμένα” κύριε Αντιδήμαρχε αλλά εμείς επικαλούμαστε την ηθική.

Kαι η ηθική λέει να ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ και μετά να ακούσετε την άποψή τους, ακόμα και αν δε σας εξηπηρετεί......

Γιατί όπως είδαμε και από την πρόσφατη επικαιρότητα κύριε Αντιδήμαρχε ότι είναι νόμιμο δεν είναι κατ΄ ανάγκη και ηθικό.

Το μόνο ηθικό είναι η φωνή των κατοίκων κύριε Τσομπανάκη. Η φωνή που δυστυχώς για εσάς, φτάσατε στο σημείο να φοβάστε και να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να απαξιώσετε.

Οι προσπάθειές μας σαν πολίτες της Σητείας να αλλάξουμε την απόφαση αυτή και να φέρουμε τα έξι τοπικά διαμερίσματα στην Σητεία καμία διάθεση αντιπαράθεσης δεν έχει με τους πολίτες της Ιεράπετρας, οι οποίοι και καμία ευθύνη δεν φέρουν για τις υπόγειες συννενοήσεις μεταξύ της Δημοτικής τους αρχής και μερικών Δημοτικών συμβούλων του Μ. Γιαλού.

Απλά η Σητεία σαν πόλη αισθάνεται αδικημένη και οι Στειακοί αισθάνονται προδομένοι από την άδικη αυτή, προς το παρόν φυσικα εξέλιξη.

Γιατί δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στους συνδημότες μας από το Μ. Γιαλό που μας ζητούν τη βοήθειά μας για να ανατραπεί αυτή η δυσάρεστη και άδικη για όλους μας εξέλιξη.        



ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ

                                               ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

                   ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ