Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση της 17ης Αυγούστου 2010 αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, έγινε σαφές πως ο αγώνας για την επιστροφή του δήμου Μακρύ Γιαλού στη Σητεία είναι στην πιο κρίσιμη του φάση. Μετά την επιτυχή διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων στα δημοτικά διαμερίσματα των Λιθινών, της Χρυσοπηγής, των Περβολακίων, των Πεύκων, του Αγίου Στεφάνου και του Σταυροχωρίου και τη σαφή έκφραση των πολιτών υπέρ της ένωσης με τη Σητεία πρέπει να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γίνει το σαφές αίτημα των διαμερισμάτων, δεκτό από την κυβέρνηση.


Διαπιστώθηκε ωστόσο και η ανάγκη να ξεκινήσει δράση για το θέμα του Νοσοκομείου. Οι εξελίξεις στην υγεία προβλέπονται καταιγιστικές στο προσεχές διάστημα και η τύχη του Νοσοκομείου μας αβέβαιη αφού ο κεντρικός σχεδιασμός για την υγεία προβλέπει τη λειτουργία ενός Νομαρχιακού Νοσηλευτικού ιδρύματος ανά νομό. Κανείς βέβαια δε φαντάζεται πως μια τέτοια εξέλιξη θα αφήσει το Νοσοκομείο μας ανεπηρέαστο αφού ήδη έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη ανακαίνιση του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάλου. Στην περιοχή μας, με τις ελλειπέστατες υποδομές κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, όχι μόνο για τη φροντίδα της γενικής υγείας του πληθυσμού αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη.

Προκειμένου λοιπόν να γίνει ένας επιμερισμός των εργασιών ώστε να έχουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα με γνώμονα μας πάντα το καλό του τόπου, συγκροτήθηκε μια επιτροπή που θα ασχολείται με το θέμα του Μακρύ Γιαλού και θα αποτελείται απο τους: Αργύρη Σφενδουράκη, Μάνο Ροδανάκη και Παύλο Καπετανάκη. Για το Νοσοκομείο Σητείας θα ασχοληθούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα και θα είναι: Ο Διευθυντεύων στη Χειρουργική κλινική Μανώλης Πλεξουσάκης, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής Μπάμπης Σαρίδης, ο ιατρός ΩΡΛ Μανώλης Παπαδάκης και ο Βαγγέλης Μπελημπασάκης που είναι μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Σητείας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν και τις δύο επιτροπές. Ο μεγάλος αγώνας για τα δίκαια αιτήματα στο θέμα του Μακρύ γιαλού δε θα σταματήσει. Παράλληλα όμως είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και άλλα μέτωπα σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επαρχίας μας.

                          ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου