Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή προς το Νομάρχη Λασιθίου και υποψήφιο Δήμαρχο Ιεράπετρας κο Αναστασάκη

Κύριε Νομάρχη,


φανταζόμαστε πως έχετε λάβει γνώση της απάντησης του υποψηφίου με το συνδυασμό σας και Δήμαρχο Μακρύ Γιαλού κυρίου Θεοδόση Καλαντζάκη στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας (Ανατολή 06.10.10). Ο κύριος Δήμαρχος στην επιστολή του θέτει «αλυτρωτικό ζήτημα» για το Μόχλος και το Γούδουρα. Επιχειρηματολογεί ουσιαστικά για ποιο λόγο πρέπει και το Μόχλος (επιθυμία κατοίκων) και ο Γούδουρας (επαγγελματική συνάφεια) να ενταχθούν στο νέο δήμο Ιεράπετρας.

Εμείς θεωρούμε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να λέει και να υπερασπίζεται την άποψη του. Είναι αυτό ακριβώς το δικαίωμα που ο ίδιος ο κύριος Καλαντζάκης αρνήθηκε στους πολίτες του δήμου του. Εμείς ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τους κατοίκους αυτών των διαμερισμάτων και να εισηγηθούμε στους θεσμικούς εκπροσώπους την ικανοποίηση κάθε αιτήματος.

Είναι αυτονόητο λοιπόν το ερώτημα που θέτουμε σε εσάς αν συμμερίζεστε τις απόψεις του, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύριος Καλαντζάκης θα αποτελεί (ως πρώην Δήμαρχος) κορυφαίο παράγοντα της νέας διοίκησης του δήμου Ιεράπετρας. Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει – κάτι που θεωρούμε λογικό αφού η συνεργασία σας στηρίζεται σε προγραμματική συνεννόηση και όχι σε ιδεολογική-κομματική σύμπνοια – προτείνουμε από τώρα, μόλις αναλάβετε τα καθήκοντα σας να γίνουν δημοψηφίσματα σε όλα τα υπό αμφισβήτηση δημοτικά διαμερίσματα ώστε να επανεξεταστεί το χωροταξικό.

Τελειώνουμε θέλοντας να επισημάνουμε πως θεωρούμε τον κύριο Καλαντζάκη αντίπαλο δικό μας και της πόλης μας, αλλά δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να μειώσουμε την προσωπικότητά του η να μηδενίσουμε το έργο του. Εξάλλου στη νέα συζήτηση που θα ανοίξει για τα δημοψηφίσματα στα διαμερίσματα Λιθινών, Χρυσοπηγής, Περβολακίων, Γούδουρα, Πεύκων, Αγίου Στεφάνου, Σταυροχωρίου, Ορεινού, Σχινοκαψάλων, Λάστρου, Σφάκας, Τουρλωτής (στα τρία τελευταία ανήκει διοικητικά το Μόχλος) θα έχουμε την ευκαιρία για μια υγιή αντιπαράθεση.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας

                                                                                                                 http://kepolsitias.blogspot.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου