Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη σύστασή της μέχρι σήμερα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας πορεύεται αταλάντευτα στην κατεύθυνση της παροχής βήματος διαλόγου σε κάθε συμπολίτη μας. Ο διάλογος ανάμεσα σε πολίτες, φορείς και θεσμούς αποτελεί εκ των θεμελίων λίθων της δημοκρατίας. Όταν είναι απαλλαγμένος από συμφέροντα και σκοπιμότητες, επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα και ανάγκες της περιοχής και στοχεύει σε μια δικαιότερη κοινωνία, μπορεί να δώσει λύσεις, προοπτική και να συσπειρώσει τους πολίτες για το κοινό καλό.


Στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών δεν ταιριάζει η θέση του παρατηρητή σε μια υποτονική, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και πολιτικό περιεχόμενο προεκλογική περίοδο. Στόχος μας είναι να φέρουμε σε άμεση επαφή τους πολίτες με τους εκπροσώπους των τριών συνδυασμών των Δημοτικών Εκλογών 2010. Καλούμε λοιπόν τους τελευταίους να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους γύρω από τα κεντρικά ζητήματα του τόπου και της εποχής μας, μέσα από ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο. Ένα διάλογο που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες, καθώς και στους εκπροσώπους συλλογικοτήτων και φορέων, να θέσουν τα ερωτήματά τους, να εκφράσουν τις αγωνίες τους, να επισημάνουν τις αδυναμίες αλλά και τις ευκαιρίες που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

• Για να αποκτήσουμε όλοι μια ξεκάθαρη άποψη για τις θέσεις εκείνων που θα μας εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια.

• Για να μπορούμε να αξιολογήσουμε το βαθμό και το εύρος υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων.

• Για να έχουμε μια γόνιμη μετεκλογική παρουσία, η οποία άλλωστε απορρέει από την ιδιότητά μας ως Πολίτες.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια μέχρι την ημέρα των εκλογών είναι στενά, παρακαλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους ή/και τα μέλη των συνδυασμών τους να τοποθετηθούν δημόσια το συντομότερο δυνατόν.



Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου