Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ

Στην τελευταία του απάντηση η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας, ο κ. Καλατζάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αντικρουόμενες θέσεις και αποφάσεις του, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο Δήμος Μ Γιαλού στην Ιεράπετρα και ίδιος στο ενωτικό όπως τώρα αποκαλεί, ψηφοδέλτιο των κ.κ. Αναστασάκη- Χριστοφακάκη, τους οποίους θυμίζουμε τρείς μέρες πριν την προσχώρησή του, αποκαλούσε <<ανίερη συμμαχία>>!!!


Δυστυχώς για τον κ. Καλατζάκη και τους ακολούθους του, οι πράξεις και οι αποφάσεις τους δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αλλά ούτε και να εξηγηθούν με τίποτα άλλο παρά μόνο με την υπόθεση, η οποία αποδεικνύεται κι απ’ τα γεγονότα, του ότι υπήρξε προηγούμενη συνεννόηση και συν απόφαση των κινήσεων της εν λόγω ομάδας με τον κ. Μαστοράκη τον κ. Χριστοφακάκη τον κ. Αναστασάκη αλλά και άλλους πολιτικούς παράγοντες της Ιεράπετρας με σκοπό όχι μόνο να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός του ΙΤΑ που προέβλεπε συνένωση του Δήμου Μ. Γιαλού με την Σητεία, αλλά και αυτό να γίνει με διαδικασίες εν κρυπτώ και της τελευταίας στιγμής, ώστε να μην δοθεί ο χρόνος στους πολίτες του Δήμου Μ Γιαλού αλλά και αυτούς της Σητείας να αντιδράσουν στην άδικη και ανιστόρητη αυτή απόφαση. Ήταν δηλαδή όλοι τους, συνένοχοι στο πολιτικό έγκλημα κατά της επαρχίας Σητείας και των κατοίκων της περιοχής .

Και για όσους από την Ιεράπετρα απορούν για το πώς προέκυψε αυτή η ανίερη κατά τα λεγόμενα του κ Καλατζάκη συμμαχία, τους λέμε ότι τους ένωσε αυτό το πολιτικό έγκλημα, το οποίο και προσπαθώντας να καλύψουν αλλά και να μονιμοποιήσουν, αναγκάστηκαν να συνεργαστούν.

Στην απάντησή του ο κ. Καλατζάκης αναφέρει ότι <<Έτσι, σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται αναφορικά με αυτές μας τις αποφάσεις διευκρινίζουμε ότι θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου τη δυνατότητα να εκφέρει άποψη και γνώμη για το παρόν και το μέλλον του τόπου του>>. Ωραία τα μεγάλα λόγια αλλά οι πράξεις τι αποδεικνύουν; Προφανώς ή ότι αναγνωρίζει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα μόνο στον εαυτό του και την ομάδα του, ή ότι δεν θεωρεί ανθρώπους τους πολίτες του δήμου του, οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία εκφράστηκαν στα δημοψηφίσματα υπέρ της συνένωσης με τον Δήμο Σητείας. Αλλιώς δεν εξηγείται τη μανία του εκ Δημάρχου να σαμποτάρει τα δημοψηφίσματα, αλλά και όταν πια δεν τα κατάφερε, να αμφισβητήσει τα αποτελέσματά τους.

Θα θέλαμε επίσης να θυμίσουμε, την άποψή του,τη οποία μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν υπέρ της αυτονομίας του Δήμου. Δεν είχε μιλήσει ποτέ μέχρι την λήψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, για συνένωση με τον Δήμο Ιεράπετρας. Αυτά για τον Δημοκράτη κ. Καλαντζάκη. Ο οποίος όσο περισσότερο μιλάει τόσο περισσότερο εκτίθεται.

Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει άλλες δύο δημοτικές κινήσεις για τον Δήμο Ιεράπετρας οι οποίες και αναφέρονται στην έκφραση των πολιτών και στις οποίες ευχόμαστε καλό αγώνα, αλλά μας λυπεί το γεγονός ότι για το θέμα του Δήμου Μ. Γιαλού και των αιχμάλωτων πολιτών των χωριών της επαρχίας Σητεία δεν αναφέρουν το παραμικρό. ΚΡΙΜΑ. Το μόνο που ακούμε από όλους είναι η καραμέλα του << Νέου Δήμου Ιεράπετρας Μ Γιαλού>>.

Γι αυτό κι εμείς καθιερώνουμε από εδώ και στο εξής τον όρο <<Νέος Δήμος Ιεράπετρας και αιχμάλωτων χωριών>>.

Δεν είναι εποχή για αιχμαλώτους κύριοι πολιτικοί παράγοντες της Ιεράπετρας . Αφήστε τους πολίτες που αποφάσισαν για το μέλλον τους να πάνε εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν.

Εκεί που η ιστορία , η θέληση αλλά και το συμφέρον τους, τους στέλνει..


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ

                                                                                                                    http// kepolsitias.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου