Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ωραίο ανέκδοτο!

Προχθές Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στη δημοτική αίθουσα του δήμου Ιεράπετρας Μ. Μερκούρη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εργασίας του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργου Γραμματικάκη με τίτλο "Συνομιλία με το φως". Είναι μία σχεδόν παράσταση συνέχεια του έργου του κ. Γραμματικάκη "Αυτοβιογραφία του φως". Πρέπει να σημειώσουμε ότι η παράσταση αυτή έχει ήδη παρουσιαστεί στη Σητεία στην τιμητική εκδήλωση για την ανακήρυξη του κ. Γραμματικάκη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Σητείας.




Στο τέλος της εκδήλωσης στην Ιεράπετρα, ο κ. Γραμματικάκης έλαβε το λόγο για να ευχαριστήσει τους παρευρισκόμενους και παρατήρησε μέσα στο πλήθος γνωστούς του από τη Σητεία. Επ' αφορμής της παρουσίας τους εκεί είπε ότι δηλώνει ευτυχής που βλέπει φίλους από τη Σητεία οι οποίοι έκαναν τον κόπο να έρθουν αν και όπως τόνισε "οι Σητειακοί είναι δυσαρεστημένοι από την Ιεράπετρα που τους πήρατε το Μακρύ Γιαλό, είναι όμως χαρούμενος γιατί μαθαίνει ότι σύντομα η περιοχή θα ξαναέρθει στη Σητεία", το αρχικό πάγωμα της αίθουσας σύντομα μετατράπηκε σε χειροκρότημα εξαιτίας της απάντησης που έδωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαστοράκης προς τον κ. Γραμματικάκη: "Γιώργο βλέπω ότι λες και ωραία ανέκδοτα..."



Ανέκδοτο λοιπόν η Σητεία. Αυτή είναι η εικόνα που δίνουμε πλέον στο νομό για τις διεκδικήσεις μας! Όταν πριν από καιρό το site μας έλεγε ότι η απάντηση που έδωσαν οι Σητειακοί και πρώτος ο Δήμος Σητείας ήταν νωθρή μας κατηγόρησαν ευθέως ότι δεν είμαστε σοβαροί και ότι διαδιδουμε ειδήσεις πανικού κι εξάλλου σύντομα θα αποκατασταθεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη μέσω της κυβέρνησης είναι καθ' οδόν. Εμείς βέβαια είχαμε πει και στον κ. Καρχιμάκη δημοσίως ότι φοβούμαστε περί του αντιθέτου αλλά ο δήμος Σητείας είχε επαναπαυθεί στις πολιτικές υποσχέσεις. Αντί να υπάρξει μια άμεση αντίδραση από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Σητείας, όπως είχε προτείνει ο Γιώργης Ζερβάκης περιμέναμε τις ορθές πολιτικές αποφάσεις μέσα από υπομνήματα που έστελναν οι δήμαρχοι, κατά κύριο λόγο ο δήμαρχος Σητείας.



Ανέκδοτο όχι μόνο οι ενέργειές μας αλλά και οι αντιδράσεις μας. Ο κ. Γραμματικάκης είχε το θάρρος εξαιτίας της θέσης του να εκφράσει ευθαρσώς αυτό που είχε ακούσει και πίστευε, όμως ακόμα και η γνώμη ενός πανεπιστημιακού καθηγητή του κύρους Γραμματικάκη, είναι ανέκδοτο και αντιμετωπίζεται έτσι, γιατί απλά η φράση του δημάρχου Ιεράπετρας αντανακλά το θράσος που δίδει η συγουριά των πολιτικών διασινδέσεων και όλων αυτών που ενήργησαν στο να καταλήξει ο Μακρύ Γιαλός στην Ιεράπετρα.



Σαν ανέκδοτο κι εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε αυτές τις τις συμπεριφορές μήπως στο τέλος καταφέρουμε να γελάσουμε κι είναι γνωστό ότι γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου