Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ Κ ΠΕΤΡΑΚΗ

Κ.Χριστοφακάκη μας προκαλεί αρνητική εντύπωση η ειρωνεία και η εμπάθειά σας στο άρθρο απάντησή σας προς τον κ Πετράκη.


Παρ όλες τις λεκτικές ακροβασίες του κειμένου σας δεν καταφέρνετε με κανένα τρόπο να κρύψετε τον φθόνο σας για την πόλη της Σητείας.

Δυστυχώς ζείτε στον κόσμο του << δεν θέλω κι εγώ μια κατσίκα, θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα >>!!!!

Για σας η Σητεία δεν είναι απομακρυσμένη και οι προσπάθειες των κατοίκων της για έξοδο από την απομόνωση που το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής αλλά και οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της κατά καιρούς εξουσίας έχουν καταδικάσει, έπρεπε να έχουν την έγκρισή σας.

Συγνώμη που δεν πήραμε την άδειά σας για να ξεκινήσουμε τις προσπάθειές μας για την βελτίωση της ζωής μας.

Δυστυχώς φαίνεται ότι κουβαλάτε απωθημένα από την εποχή της εξουσίας σας στον Δήμο Ιεράπετρας, όταν και για κάθε τι που γινόταν ή για την ακρίβεια που δεν γινόταν στον Δήμο έφταιγαν οι Σητειακοί και οι βουλευτές τους!!!! Το επικαλεστήκατε τόσες φορές που το έχετε πιστέψει κι ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Δήμου Μ. Γιαλού επιχαίρετε για την νίκη του Γεραπετρίτικου λόμπυ έναντι του Σητειακού αυτή τη φορά. Για τους κατοίκους της περιοχής όμως, που εκφράστηκαν υπέρ του να πάνε Σητεία αλλά και που αισθάνονται Στειακοί δεν λέτε κουβέντα.

Μας λυπεί το γεγονός ότι πολιτικοί του δικού σας τύπου, πολιτικοί με απωθημένα και εμπάθειες απέναντι στους γείτονές τους, συνεχίζουν να επιβιώνουν και να δηλητηριάζουν το κλίμα μεταξύ Ιεράπετρας και Σητείας.

Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι εποχή για μίση και ανταγωνισμούς, αλλά εποχή για συνεννόηση και συμπόρευση κάτι που δυστυχώς εσείς με τις πράξεις και το κείμενά σας δείχνετε πως δεν επιθυμείτε.

Εμείς ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα για την επιστροφή του αρχικού σχεδιασμού του Καλλικράτη στον νομό μας, γιατί ήμασταν και είμαστε πεπεισμένοι πέρα από φανατισμούς και υποκειμενικότητες πως αυτός ήταν ο λογικός, σύμφωνος με την ιστορία το συμφέρον αλλά κυρίως τη θέληση των κατοίκων, χωροταξικός σχεδιασμός.

Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι σκοπό δεν είχαμε και δεν έχουμε να προσαρτήσουμε με το ζόρι χωριά που αισθάνονται ότι εξυπηρετούνται από την Ιερέπετρα ή να αναγκάσουμε ανθρώπους που αισθάνονται Γεραπετρίτες να ενταχθούν στον νέο Δήμο Σητείας.

Αυτό τον σκοπό είχαν και τα δημοψηφίσματα που με τόσο κόπο και παρ' όλο τον πόλεμο εναντίον τους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε διερευνήσουν και να αποδείξουν το αυτονόητο. Την θέληση του κόσμου. Αυτό που εσείς αρνιόσασταν να δείτε αλλά και αμφισβητούσατε, επειδή δεν σας συνέφερε.

Αντίθετα εσείς προσπαθείτε με το ζόρι και ενάντια στη θέληση του μεγαλύτερου μέρους των κατοίκων, να τους αναγκάσετε να ενταχθούν στον Δήμο Ιεράπετρας.

Προσπαθείτε δηλαδή με βάση την δύναμη κάποιων παραγόντων που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό, αλλά και με την κατ΄επίφαση νομιμότητα μιας απόφασης οχτώ ανθρώπων να επιβάλετε στους κατοίκους της περιοχής να γίνουν Γεραπετρίτες. Κόντρα στην ιστορία αλλά προπαντός στη θέλησή τους.

Αυτό κ. Χριστοφακάκη είναι αδύνατο και ανεπίτρεπτο και σας προτρέπουμε ακόμα και την ύστατη ώρα να παραδεχτείτε το λάθος της εξέλιξης αυτής και να συναινέσατε στην αυτοδιάθεση των κατοίκων της περιοχής. Για να γίνει ο Μ Γιαλός αφορμή και παράδειγμα συνεννόησης των κατοίκων της Ιεράπετρας και της Σητείας και όχι αιτία διχασμού όπως τώρα.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι ενέργειές μας μέχρι τώρα δεν έχουν με κανένα τρόπο στόχο να μειώσουν την πόλη της Ιεράπετρας και τους κατοίκους της τους οποίους απόλυτα σεβόμαστε και θαυμάζουμε για ότι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανάπτυξη της κάθε πόλης στο νομό, μας ωφελεί όλους και βλέπουμε με συμπάθεια και ευχαρίστηση κάθε επιτυχία και πρόοδο των γειτόνων μας γιατί πιστεύουμε ότι δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά συνοδοιπόροι στον αγώνα μας για την βελτίωση της ζωής μας και του τόπου μας ειδικά αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου