Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία» Ισοκράτης (436 π.Χ. -338 π.Χ.)


Ο παραπάνω είναι ο υπότιτλος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», ρήση η οποία υποτίθεται εκφράζει τη συγγραφική ομάδα της εφημερίδας και θα ήταν άξια συγχαρητηρίων αν πορεύονταν σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

Καταγγέλλουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Την εβδομάδα που πέρασε, στείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ δελτία τύπου- ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα Μακρύ Γιαλού και άλλες δράσεις μας. Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι μας φιλοξένησαν όλα τα τοπικά , κρητικά μέσα, όπως και το μεγαλύτερης επισκεψιμότητας ελληνικό blog «Τροκτικό» στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα μας για δικαιοσύνη στο θέμα Μακρύ Γιαλού.

Η δημοτική παράταξη «Σητεία – Νέοι Ορίζοντες» που εκδίδει την εφημερίδα και υποτίθεται ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει ο Δήμος Μακρύ Γιαλού στη Σητεία, δε φιλοξένησε ούτε μία ανακοίνωσή μας, κινώντας μας αμφιβολίες για το αν όντως θέλει τελικά κάτι τέτοιο.

Μας δείχνει ότι αποφεύγει να προκαλέσει την Κυβέρνηση για να δώσει άμεση λύση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πολιτικό κόστος που θα είχε μια τέτοια ενέργεια, την εποχή που το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά για όλη την απαράδεχτη και υπόγεια μεθόδευση, αποφασίζει για τα «χρίσματα» των Δημάρχων.

Μάλλον η μάχη για την καρέκλα είναι πιο σημαντική γι’ αυτούς από τη μάχη για τη δικαιοσύνη που απαιτεί ο Σητειακός λαός τον οποίο έχουν ξεχάσει ότι εκπροσωπούν.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ όμορφες καρέκλες, δερμάτινες με άνετα μπράτσα, σαν υπουργικές, ολόιδιες, τις οποίες μπορούν να αγοράσουν και να τις πάρουν σπίτι τους, για να συνεχίσουν να κάθονται σε αυτές μετά τον ερχόμενο Νοέμβριο. Γιατί αν συνεχίσουν να πορεύονται με αυτόν τον αντιδημοκρατικό, συμφεροντολογικό και καρεκλοκενταυρίκο τρόπο, είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές θα κάθονται άλλοι στις καρέκλες για τις οποίες τόσο μάχονται.

« Ό,τι και να πουν οι άλλοι, για της Στείας μας το χάλι, πέταξε τα στο μαγκάλι για το χρίσμα του Μιχάλη» Αν-Ισοκράτης (2010 μ.Χ.)



ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου