Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που μας διακατέχει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και με πλήρη επίγνωση της συλλογικής μας ευθύνης, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας (Κ.Ε.Π.Σ), εγκαινίασε χθες μια ενημερωτική καμπάνια παροχής πρώτων βοηθειών στα απομακρυσμένα σημεία της επαρχίας Σητείας.
   Με αφορμή τον θάνατο από αναθυμιάσεις ενός αλλοδαπού κατοίκου της Ζάκρου τον περασμένο μήνα, σε συνδυασμό με την χρόνια έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην περιοχή, η κίνηση μας, σε συνεργασία με το μέλος μας ιατρό κ. Μανώλη Πλεξουσάκη, ανέλαβε μια φιλόδοξη πρωτοβουλία δράσης.
   Αρχής γινομένης από την Ζάκρο και κατ επέκταση και σε άλλα απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Σητείας, όπου η πρόσβαση ασθενοφόρου είναι χρονοβόρα, ξεκινήσαμε σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών.
   Απώτερος σκοπός της Κ.Ε.Π.Σ. είναι η εύρεση χρηματικών πόρων μέσω χορηγιών, ώστε να αγοραστεί ο αναγκαίος ιατρικός εξοπλισμός (όπως απινιδωτές, εξειδικευμένα φάρμακα έναντι δηλητηριάσεων και αλλεργιών) ώστε να εξοπλίσουμε όλα αυτά τα χωριά, καθώς επίσης και η εκμάθηση στους ίδιους τους κατοίκους τους των τεχνικών της χρήσης τους.
   Η αυτοργάνωση μικρών πυρήνων από κατοίκους των ίδιων των χωριών αυτών, φαίνεται δυστυχώς ή ευτυχώς  να είναι η μόνη απάντηση στην χρόνια εγκατάλειψη της επίσημης πολιτείας.
   Αυτό φάνηκε άλλωστε το Σάββατο το βράδυ, όπου στην κεντρική πλατεία της Ζάκρου, από νωρίς το απόγευμα πλήθος ανθρώπων παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή τον κ. Πλεξουσάκη να διδάσκει με πολύ παραστατικό τρόπο τις τεχνικές διάσωσης ενός συνανθρώπου μας που βρίσκεται σε κίνδυνο, είτε από πνιγμό, είτε από αιμορραγία, είτε από δηλητηρίαση ή θερμοπληξία ή ακόμα και από ηλεκτροπληξία, έως ότου καταφθάσει το ασθενοφόρο.
   Ο απλός τρόπος ενός έμπειρου ιατρού όπως ο κ. Πλεξουσάκης, σε συνδυασμό με το πλήθος διαφανειών που παρουσίασε και πολύ δε περισσότερο η ζωντανή επίδειξη με την αντίστοιχη ιατρική κούκλα, τόνωσε εν πολλοίς την αυτοπεποίθηση των κατοίκων, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν πλέον καλύτερα σε τραγικά γεγονότα, όπως αυτό της προηγουμένης εβδομάδας.
   Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων, ενδεικτικό της δίψας του κόσμου για ενημέρωση σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η υγεία.
   Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο και είναι στο χέρι μας να το αποκτήσουμε. Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, πρέπει να την δημιουργούμε.



ΣΗΤΕΙΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
http://kepolsitias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου