Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ


Οι υπογραφόμενοι εκπρόσωποι και πολίτες της Επαρχίας Σητείας του Νομού Λασιθίου Κρήτης, σχετικά με όσα συνέβησαν στον τόπο μας για το νομοθέτημα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ανακοινώνουμε και ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ τα εξείς:


- Καταδικάζουμε και στιγματίζουμε την παράνομη, πραξικοπηματική, αντιδημοκρατική και σκανδαλώδη ΑΛΛΟΙΩΣΗ του αρχικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, που είχε εκπονήσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο και είχε ανακοινωθεί επίσημα.

- Με το πραξικόπημα αυτό αποκόπηκε ο Δήμος Μακρύ Γιαλού από την Επαρχία και τον προβλεπόμενο Δήμο Σητείας και προσαρτήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας!

- Με το πραξικόπημα αυτό: Ανατράπηκε η δημιουργική ισορροπία που υπήρχε στον Νομό μας και διατηρούσε ο αρχικός Σχεδιασμός του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αφού δημιουργήθηκαν δύο μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι (της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου) και ένας μικρός και αδύναμος (της Σητείας).

- Διαμελίστηκε η Επαρχία μας που αποτελεί ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

- Καταφέρθηκε βαρύ πλήγμα στην αναπτυξιακή προοπτική της Επαρχίας μας και, φυσικά, της περιοχής του Μακρύ Γιαλού, που αποτελούσε πάντα οργανικό, αναπόσπαστο και ζωτικό τμήμα της.

- Η Επαρχία μας λόγω της γεωγραφικής της απομόνωσης και της έλλειψης έργων υποδομής, υστερεί σε δημογραφική και οικονομική ανάπτυξη. Σα να μην έφτανε αυτό τώρα διαμελίζεται, υπονομεύεται και καταδικάζεται με τρόπο πραξικοπηματικό σε περαιτέρω συρρίκνωση και μαρασμό.

- ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν είμαστε ραγιάδες και υποτελείς σε κανέναν, δεν είμαστε ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Είμαστε ελεύθεροι και ισότιμοι πολίτες, είμαστε εκπρόσωποι και κάτοικοι της Επαρχίας που πρωτοπόρησε πάντα και πρωτοπορεί και σήμερα στους αγώνες και τα έργα της δημοκρατίας και της προόδου της ανάπτυξης και της συνεργασίας, της καινοτομίας και της αειφορίας με διεθνή επιτεύγματα και διακρίσεις και που πρώτη στη χώρα εφάρμοσε πριν από δύο δεκαετίες και πλέον τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».



Οι εκπρόσωποι και πολίτες της Επαρχίας αυτής

• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ.

• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

- Ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων της 27-6-2010 στα Δ.Δ. Λιθινών, Πεύκων, Αγίου Στεφάνου, Χρυσοπηγής και Περβολακίων, που με συντριπτική πλειοψηφία (96%) ζητούν την συνένωσή τους με τον Δήμο Σητείας και το πλήθος των όμοιων ενυπόγραφων δηλώσεων εκλογέων του Δ.Δ. Σταυροχωρίου ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Αν κάποια Δ.Δ. επιθυμούν να ανήκουν στον Δήμο Ιεράπετρας να υλοποιηθεί η θέλησή τους. Αυτό επιτάσσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

- Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανατροπή του χωροταξικού σχεδιασμού που είχε εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο συνιστά πρώιμο ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ της Κυβερνητικής λειτουργίας και δηλώνει την ύπαρξη ΠΑΡΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ικανής να ανατρέπει και να αλλοιώνει αποφάσεις του ανώτατου οργάνου της Κρατικής Εξουσίας.

- ΕΠΙΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, και κάθε αρμόδιου στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

- Με τους κατοίκους του Δήμου Ιεράπετρας δεν μας χωρίζει τίποτα, αλλά μας ενώνουν πολλά. Θέλομε την καλή γειτονία, την φιλία και την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των Δήμων μας και των άλλων θεσμών όπως επιβάλλει το συμφέρον όλων μας, οι διεθνείς εξελίξεις, η ανάγκη υπέρβασης της κρίσης, η ιδέα του συγκρητισμού και το όραμα της ολοκληρωμένης, ισόρροπης και αειφόρου ανάπτυξης.

- Για τους λόγους αυτούς πρέπει να κλείσουν ΑΜΕΣΩΣ οι πληγές που άνοιξε η ΑΛΛΟΙΩΣΗ του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», να εγκαταλειφθεί η επεκτατική και αδηφάγος τακτική ελαχίστων παραγόντων και να ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΑΞΗ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

- ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΙΣΟΤΗΤΑ, Η ΛΟΓΙΚΗ.

- Με βαθύ αίσθημα ιστορικής και πολιτικής συνείδησης και ευθύνης διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσον μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.

- ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.

- ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΝ.

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ.



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
                                                                                                     http://kepolsitias.blogspot.com/



2 σχόλια:

  1. Από sitiapress.com
    Πλακιωτάκης: η μόνη λύση για το Μακρύ Γιαλό,είναι η βούληση των τοπικών κοινωνιών


    Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση έκανε στη ΒτΕ ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης για την διαδικασία διενέργειας δημοψηφισμάτων στα τοπικά διαμερίσματα του Μακρύ Γιαλού. Ο. Κ Πλακιωτάκης που παίρνει θέσει για το θέμα , αναφέρει ότι : Είναι προφανές ότι η μόνη λύση στον πολιτικό γόρδιο δεσμό που δημιουργήσατε, είναι να λάβετε υπ’ όψιν σας τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Οτιδήποτε άλλο εντείνει το διχασμό και την αντιπαλότητα τραυματίζοντας την κοινωνική συνοχή σε μια κρίσιμη για τη χώρα και τον τόπο περίοδο. Σε κάθε περίπτωση η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα και πριν την εκλογική διαδικασία του επόμενου Νοεμβρίου

    Αθήνα, 05 Ιουλίου 2010



    Ερώτηση

    Προς Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση.



    Θέμα: «Διαδικασία διενέργειας δημοψηφισμάτων σε τοπικά διαμερίσματα ενόψει
    Καλλικράτη».


    Κύριε Υπουργέ,

    Στις 10 Ιουνίου 2010 σας απηύθυνα μέσω του Κοινοβουλίου ερώτημα για την τύχη των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Μακρύ Γιαλού, τα οποία μέσω δημοψηφισμάτων προσανατολίζονταν να εκφράσουν τη θέση τους για τη χωροταξική τους κατανομή εν όψει του Καλλικράτη. Δυστυχώς ένα μήνα μετά ουδεμία επίσημη απάντηση έχουμε λάβει. Η αδράνεια ή η αδυναμία του Υπουργείου σας να δώσει μια σαφή απάντηση επιτείνει την ήδη οξυμένη κατάσταση η οποία επικρατεί στην περιοχή.

    Στις 27 Ιουνίου 2010 σε πέντε (5) τοπικά διαμερίσματα διενεργήθηκαν δημοψηφίσματα, το αποτέλεσμα των οποίων σας έχει κοινοποιηθεί. Μάλιστα τις επόμενες μέρες η διαδικασία ενδέχεται να επαναληφθεί και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα. Παρ’ όλα αυτά ουδεμία επίσημη θέση έχουμε από το Υπουργείο σας σχετικά με τη νομιμότητα ή το σεβασμό της λαϊκής βούλησης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των προαναφερθέντων δημοψηφισμάτων.
    Η αδράνεια σας δεν προσφέρει τίποτα άλλο πέραν της διατήρησης της αβεβαιότητας και της κλιμάκωσης της έντασης στην τοπική κοινωνία. Είναι προφανές ότι η μόνη λύση στον πολιτικό γόρδιο δεσμό που δημιουργήσατε, είναι να λάβετε υπ’ όψιν σας τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Οτιδήποτε άλλο εντείνει το διχασμό και την αντιπαλότητα τραυματίζοντας την κοινωνική συνοχή σε μια κρίσιμη για τη χώρα και τον τόπο περίοδο. Σε κάθε περίπτωση η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα και πριν την εκλογική διαδικασία του επόμενου Νοεμβρίου.


    Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός:


    - Θα αποδεχθείτε την έκφραση των τοπικών κοινωνιών όπως εκφράστηκαν ή θα εκφραστούν μέσω των δημοψηφισμάτων;


    - Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν, όπως οφείλετε, πριν τις δημοτικές εκλογές;


    - Είστε σε θέση να δώσετε μια σαφή απάντηση για να σταματήσουν οι διαμάχες και οι έριδες που ταλανίζουν την περιοχή μας εξαιτίας του προβλήματος που η πολιτική σας δημιούργησε;

    Ο ερωτών,



    Ιωάννης Πλακιωτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παράπονά σας στον βουλευτή σας και Υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ κου Καρχιμάκη που κανείς απο εσάς δεν τολμάει να του αντιμιλήσει. Καταθέστε πρώτοι εσείς τις κομματικές σας ταυτότητες του ΠΑΣΟΚ που τουλάχιστον 2 της ηγετικής σας ομάδας κατέχουν και μετά βγείτε στους δρόμους. Υπεύθυνος αποκλειστικά για ότι έγινε είναι ο κος Καρχιμάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή