Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Αόριστα και χωρίς να απαντάει στα ερωτήματα που κ. Πλακιωτάκη και του Λάου του Μακρύ Γιαλού απάντησε το υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την διαδικασία διενέργειας δημοψηφισμάτων στα πέντε τοπικά διαμερίσματα του Μακρύ Γιαλού.






Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού κ. Ντόλιου, ο κ. Πλακιωτακης αναφέρει:



Δυστυχώς η απάντηση που έλαβα από το αρμόδιο Υπουργείο σε ερώτηση που είχα καταθέσει στο Κοινοβούλιο για τα δημοψηφίσματα εν όψει του Καλλικράτη δεν κάλυψε ούτε ένα από τα εύλογα ερωτήματά μας.



Το Υπουργείο υπεκφεύγει να απαντήσει και απλά μας αναλύει την προβλεπόμενη διαδικασία, κάτι που άλλωστε δε χρειαζόταν, καθώς το νομοσχέδιο είναι γνωστό.



Και η αποφυγή να δοθούν απαντήσεις κάνει ακόμη εντονότερη την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας. Πότε, λοιπόν, πρόκειται να εκδοθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα; Σε τέσσερις (4) μήνες θα έχουμε εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα σενάρια περί άμεσης λύσης του θέματος παραμένουν απλώς σενάρια.



Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αφουγκραστεί τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου να λύσει το γόρδιο δεσμό τον οποίο δημιούργησε. Τα ερωτήματα, άλλωστε, παραμένουν αμείλικτα και όσο και αν το Υπουργείο αυτή τη στιγμή κωφεύει και υπεκφεύγει, κάποτε πρέπει να απαντήσει στην τοπική κοινωνία.



Θα γίνει σεβαστή η άποψη των κατοίκων των τοπικών διαμερισμάτων, όπως δημοκρατικά εκφράστηκε ή θα εκφραστεί;

Θα γίνουν όλα αυτά πριν τις εκλογές;



Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά. Η μόνη λύση είναι να γίνει αποδεκτή η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, όποια και αν είναι αυτή. Το Υπουργείο οφείλει να δώσει λύση και οφείλει να το κάνει σήμερα…

ΠΗΓΗ: sitiapress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου