Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ WINDSURFING ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ!!!!!

Μεγάλο πλήγμα για το Παλαίκαστρο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς το πρόγραμμα Windsurfing καλύπτει το 65% της τουριστικής κίνησης.
Ο λόγος για το Σταθμό Windsurf στο Παλαίκαστρο, ο οποίος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των αβάσταχτων τελών - ενοικίασης που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στο Δήμο Ιτάνου, δεν θα ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα Windsurfing (Διακοπές σε συνδυασμό με το άθλημα της Ιστιοσανίδας) πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στην παραλία του Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο, ξεκινώντας το 2004 με 50-60 τουρίστες τη σεζόν και φτάνοντας σήμερα να διακινεί 900 -1.200 άτομα στην περιοχή.
Το ενοίκιο της παραλίας για το Σταθμό Windsurf μέχρι και το 2008 ήταν 5.000 € για κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Από το 2009 και αφού είχε λήξει το προηγούμενο συμβόλαιο της παραλίας, ο Δήμος Ιτάνου θεώρησε ότι έπρεπε να ανεβάσει τον πήχη στις 20.000 € ανά καλοκαιρινή σεζόν!

«Σοφή» απόφαση σε μια εποχή που ο τουρισμός κατασπαράζεται από την οικονομική κρίση και που σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ισπανία, τέτοιες τουριστικές δραστηριότητες επιδοτούνται.

Το πρόβλημα δε, μπορεί να επιμηκυνθεί σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα χρόνια καθώς ο σημερινός ιδιοκτήτης του σταθμού Surfing Hannes Unterweger, Αυστριακής υπηκοότητας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χώρο και άριστη επικοινωνία και σχέσεις με τους tour operator του εξωτερικού. Οπότε τίθεται το ερώτημα εάν ο επόμενος που θα αναλάβει το σταθμό,

( Εάν υπάρξει επόμενος ) διαθέτει τις παραπάνω ικανότητες ώστε να διατηρήσει και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το σημερινό πρόγραμμα surfing..

Ελπίζουμε να μην καταστραφεί ο μεγαλύτερος Τουριστικός Αιμοδότης του Παλαικάστρου και έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί κάποια λύση από το Δήμο Ιτάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου