Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Μ. ΓΙΑΛΟΥ;

Σε απάντησή του προς εμάς ο κύριος Καλατζάκης μας προσάπτει ότι δουλεύουμε για τα συμφέροντα της πόλης της Σητείας και όχι του Μ. Γιαλού. Να πούμε κατ' αρχήν ότι μας κάνει πολύ περήφανους το να δουλεύουμε για τα συμφέροντα της περιοχής μας, σε αντίθεση με τον ίδιο ο οποίος εργάζεται για το προσωπικό του πολιτικό μέλλον και μόνο, το οποίο και βλέπει στην Ιεράπετρα.


Εμείς όμως πιστεύουμε ότι δουλεύουμε και για το συμφέρον του Μ. Γιαλού και των κατοίκων του, το οποίο εκτιμάμε ότι εξυπηρετείται με την ένωση του Δήμου με την πόλη της Σητείας όπως ο αρχικός σχεδιασμός του Καλλικράτη προέβλεπε.

Αλλά ας μιλήσουμε συγκεκριμένα.

1ο Σκουπίδια

Εάν ο δήμος ερχόταν στην Σητεία, θα είχε λυμένο το πρόβλημα των σκουπιδιών, ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για τους σημερινούς δήμους ,αφού ο δήμος Σητείας έχει σύγχρονο ΧΥΤΑ ικανό να εξυπηρετήσει και τον δήμο Μ. Γιαλού.

Βεβαίως έως τώρα παρατηρούνταν το εξής παράλογο. Ο δήμος Μ Γιαλού να πηγαίνει τα σκουπίδια του στον ΧΑΔΑ Ιεράπετρας και όχι στον Χ.Υ.Τ.Α. Σητείας όπως προβλεπόταν. Και μάλιστα αυτό το είδαμε και σαν επιχείρημα από τον κ. Μαστοράκη υπέρ της προσάρτησης του δήμου Μ Γιαλού στην Ιεράπετρα. Ότι είχαν δηλαδή κοινή διαχείριση των σκουπιδιών του<< και καλά ενιαίου παραλιακού μετώπου.>> Ενιαία είχαν σίγουρα. Διαχείριση βέβαια όχι, αφού πήγαιναν τα σκουπίδια τους στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΔΑ Ιεράπετρας.

Βέβαια τώρα τελευταία μετά και το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια της Ιεράπετρας (αφού ο κ. Μαστοράκης αντί να λύσει τα χρονίζοντα και κατεπείγοντα προβλήματα του δήμου του αναλώνεται σε προσαρτήσεις όμορων δήμων και σε μετατροπή άλλων σε χωματερές), ο κ. Καλατζάκης μας τα γύρισε και μας λέει πως η Σητεία είναι υποχρεωμένη να δεχτεί τα σκουπίδια του Μ. Γιαλού!!!!!!

Ειλικρινά πιστεύετε κ. Δήμαρχε πως μετά από όλα όσα έχετε πει και κάνει εναντίον της πόλης της Σητείας, αυτή θα δεχτεί τα σκουπίδια του δήμου σας, εφόσον αυτός πάει στην Ιεράπετρα;

Πιθανόν λοιπόν μετά από όλα αυτά να δούμε εντός του Δήμου Μακρύ Γιαλού, σκουπιδότοπο ο οποίος θα δέχεται και τα ορφανά σκουπίδια της Ιεράπετρας.

Γιατί κ. Δήμαρχε οι περιβόητοι Σ.Μ.Α.(σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων) σας θα μετατραπούν σε Χ.Α.Δ.Α.(χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) εάν δεν έχετε που να πάτε τα σκουπίδια σας όταν τα φορτώνετε στα κοντέινερ.

2ο Νερό

Εάν ο δήμος ερχόταν στην Σητεία δεν θα υπήρχε κανένας κίνδυνος για τα νερά της περιοχής. Εάν όμως ο δήμος προσαρτηθεί στην Ιεράπετρα και η Ιεράπετρα χρειαστεί περισσότερο νερό, δεν είναι φυσικό να κατευθύνουν μέρος από τα νερά της περιοχής προς τα θερμοκήπια της Ιεράπετρας; Και βέβαια κανείς δεν θα μπορεί να αντιδράσει αφού οι αποφάσεις για την διαχείριση θα παίρνονται από τον ενιαίο πλέον δήμο. Και μη ξεχνάτε το φράγμα Λιθινών που δρομολογείτε.

3ο Δρόμος

Εάν ο δήμος έρθει στη Σητεία, ο δρόμος Σητείας Μ. Γιαλού θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα και θα κατασκευαστεί πολύ συντομότερα, μια και θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον μελλοντικό δήμο Σητείας, εξυπηρετώντας έτσι τους κατοίκους του Μ. Γιαλού που έρχονται για δουλειές στη Σητεία, αλλά και τους Σητειακούς που κατεβαίνουν στο Μ. Γιαλό, ευνοώντας έτσι όλη την περιοχή.

4ο Αεροδρόμιο

Με την αποπεράτωση του αεροδρομίου Σητείας θα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την διαφήμισή του, αφού θα μπορεί να προσελκύσει πολύ ευκολότερα τους τουρίστες του εξωτερικού, διαφημίζοντας πως υπάρχει αεροδρόμιο εντός του Δήμου, απ ότι λέγοντας ότι υπάρχει αεροδρόμιο στον κοντινό δήμο Σητείας. Επίσης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση Σητείας θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά και να συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου. (εξαγωγές πρώιμων κηπευτικών η άλλων προιόντων)

5ο Εντοπιότητα

Με το να είναι οι νέοι της περιοχής δημότες Σητείας έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες λόγω εντοπιότητας, να διεκδικήσουν πρόσληψη στο εργοστάσιο του Αθερινόλλακου αλλά και στις θέσεις που θα ανοίξουν στο Αεροδρόμιο Σητείας . Καθώς επίσης οι δυνατότητες πρόσληψης ειδικά εκπαιδευτικών είναι καλύτερες στην επαρχία Σητείας μιας και είναι χαρακτηρισμένη ως προβληματική περιοχή

6ο Ποιοτικό Παρακράτημα ελαιολάδου

Είναι γνωστό ότι μόνο οι παραγωγοί του Δήμου Σητείας μπορούν να λαμβάνουν το ποιοτικό παρακράτημα, που από την επόμενη χρονιά θα ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά στρέμμα, γιατί μόνο η επαρχία Σητείας έχει χαρακτηριστεί περιοχή παραγωγής ελαιολάδου Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), και με την προσπάθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας να πιστοποιηθούν οι παραγωγοί της επαρχίας μας, θα απολαμβάνουν αυτό το επιπλέον εισόδημα. Η επιλογή της Ιεράπετρας θα στοιχίσει πολλά χρήματα στους κατοίκους του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

7ο Υγειονομική Περίθαλψη

Το νοσοκομείο Σητείας καλύπτει μέχρι σήμερα την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη του Δήμου Μακρύ Γιαλού, με την στελέχωση των αγροτικών ιατρείων, και με απόφασή του το νοσοκομείο Σητείας προχωράει στην δημιουργία πολυδύναμου ιατρείου στο κληροδότημα Χατζάκη και με γιατρούς του νοσοκομείου Σητείας θα γίνει η στελέχωσή του.

8ο Ιστορικοί – Συναισθηματικοί λόγοι

ΑΝ Ο ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ ΕΡΘΕΙ ΣΗΤΕΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

http//:kepolsitias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου