Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ


                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας, για την αγωνιστικότητα, το ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξε στο δίκαιο αγώνα των πολιτών του Μακρύ Γιαλού.
Εκτός από τις κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες και τη λαϊκή συνέλευση που προκάλεσαν προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα, θα θέλαμε ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσουμε για την καθοριστική συμβολή τους στην ερμηνεία και διερεύνηση της νομοθεσίας, μέσω της οποίας καταφέραμε ταχύτατα να συλλέξουμε τις απαραίτητες υπογραφές και να προκαλέσουμε άμεσα τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Από τους αιρετούς της περιοχής μας που υποστηρίζουν ότι «μάχονται» για άμεση λύση στο πρόβλημά μας, ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρθηκε στη δυνατότητα για λαϊκή έκφραση των Δ.Δ., μέσω δημοψηφισμάτων, όπως προβλέπεται ρητά στον ισχύοντα Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Περιορίστηκαν μόνο σε ευχολόγια και υποσχέσεις περί μελλοντικών δημοψηφισμάτων πριν ή μετά τις εκλογές, μέσω ασαφειών και προχειροτήτων. Γιατί επέλεξαν να εθελοτυφλούν; Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της περιοχής μας από το πολιτικό της προσωπικό;

Τα επερχόμενα δημοψηφίσματα είναι αποτέλεσμα των άμεσων ενεργειών των Κινήσεων Ενεργών Πολιτών Σητείας και Μακρύ Γιαλού. Η συνεργασία των δύο κινήσεων αποτελεί την αφετηρία μιας μελλοντικής συνεχούς συνεργασίας για ζητήματα που θα αφορούν στο νέο Δήμο Σητείας.

         Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μακρύ Γιαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου