Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ                            ΣΗΤΕΙΑ 2 /6/ 2010
ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ


Αγαπητέ Δήμαρχε Μακρύ Γιαλού
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Μακρύ Γιαλού


Τον τελευταίο καιρό μετά την απόφαση σας να ενωθεί ο Δήμος σας με τον γειτονικό Δήμο Ιεράπετρας, έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας, μια ένταση που κανένα μας δεν ωφελεί. Όμως ερμηνεύοντας το νόμο που σας έδωσε το δικαίωμα να λάβετε αυτή την απόφαση, άλλο τόσο το ίδιο άρθρο του νόμου δίνει το δικαίωμα στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου σας, να αποφασίσουν δημοκρατικά οι ίδιοι οι πολίτες για το μέλλον τους με τοπικά δημοψηφίσματα. Και όπως και οι ίδιοι αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκφέρει γνώμη και άποψη, για το παρόν και το μέλλον του τόπου του. Σε αυτό το σημείο είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι, είναι και δικιά μας αρχή, και συνώνυμο της χρηστής διοίκησης, και της ελευθερίας του λόγου,  οι πολίτες με δημοκρατικές διαδικασίες να αποφασίζουν για το μέλλον τους. 
Και θα αποτελέσει παράδειγμα δημοκρατικής διοίκησης, αν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εσείς οι ίδιοι προκηρύξετε Τοπικά Δημοψηφίσματα στο σύνολο του Δήμου Μακρύ Γιαλού, και όχι μόνο στα Τοπικά Διαμερίσματα που το έχουν ήδη ζητήσει. Έτσι   μια καθολική έκφραση της θέλησης των πολιτών του Δήμου σας, μέσω των τοπικών δημοψηφισμάτων, θα σημάνει και την λήξη οποιασδήποτε έριδας.  Αντιγράφοντας τη δική σας παράγραφο « Όπως φαίνεται άλλωστε και από το ψήφισμα του Δήμου Σητείας ο όμορος αυτός Δήμος θέλει το Δήμο Μακρύ Γιαλού, όχι γιατί ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάπτυξή του αλλά γιατί τον βλέπει ως ένα κομμάτι που θα συμβάλει στην επίτευξη των δικών του συμφερόντων μετά και τον ανταγωνισμό που θα προκύψει στους τρεις μεγάλους Δήμους του Νομού». Εμείς δεν έχουμε την ίδια άποψη, δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, και δεν ωφελεί κανένα μας ο τόπος μας να είναι διχασμένος, ο Δήμος Μακρύ Γιαλού είναι και δικός μας τόπος, και επιθυμούμε μέσω των Τοπικών Δημοψηφισμάτων , οι πολίτες να εκφραστούν , να αποφασίσουν τη μοίρα τους, και όλοι ενωμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της προόδου και της ανάπτυξης.
Η Σητεία, η Ιεράπετρα, και ο Άγιος Νικόλαος πρέπει μακριά από κάθε τοπικισμό και μικροπολιτικές, να γίνουν παράδειγμα συνεννόησης, κοινής προσπάθειας και ενωμένοι να βρούμε το βηματισμό μας, για το καλό του τόπου μας.







                                                               Σας ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου