Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ


Τρίτη 25 Μαΐου 2010


Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας



Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επιχείρησης καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών, της λαϊκής βούλησης, των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου και πορισμάτων επιστημονικών επιτροπών όπως του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μακρύς Γιαλός παραδίδεται από το Δήμαρχό του κ. Θεοδόση Καλαντζάκη στην Ιεράπετρα, χωρίς την έγκριση των κατοίκων του, κόντρα σε όλα τα ιστορικά, πολιτισμικά, επαγγελματικά, αναπτυξιακά, επενδυτικά, αγροτικά δεδομένα. Η μοίρα της περιοχής είναι συνυφασμένη με τη Σητεία για την ακρίβεια είναι η Σητεία. Αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών Δ.Δ & Η.Δ. να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, του οποίου οι εκ των υστέρων αποφάσεις, προκάλεσαν τη σημερινή άδικη κατάσταση.

Ψηφίζουμε και απαιτούμε τη συνένωση του Δήμου Σητείας με το Δήμο Μακρύ Γιαλού στο σύνολό του, όπως αποφασίσθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο και όπως προτάθηκε από το ΙΤΑ.

Μπορούμε να δεχτούμε δημοψήφισμα στο σύνολο του δήμου, με κάλπη ανά δημοτικό διαμέρισμα, πριν τις εκλογές, αφού το μόνο που μπορεί να μιλήσει όταν σταματάει η λογική είναι η γνήσια και μη νοθευμένη λαϊκή βούληση.

Αν δεν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και το αυτονόητο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εντονότερα τις κινητοποιήσεις μας, και μετά την ψήφιση του <<Καλλικράτη>>, προκειμένου να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου