Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ

Κίνηση ενεργών πολιτών Σητείας
Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεπηρέαστα και με βάση τη λογική των τριών ισχυρών δήμων στο Λασίθι, αποφάσισε τη δημιουργία του νέου δήμου Σητείας στα όρια της παλιάς επαρχίας. Αυτή ήταν μια απόφαση που κατά την άποψη μας ταυτιζόταν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού οι περιοχές που συμπεριλαμβάνονταν στο νέο δήμο έχουν παραδοσιακά στενούς οικονομικούς και ψυχολογικούς δεσμούς κάτι που αποδεικνύεται σαφέστατα τόσο από τον παλαιό χωρισμό των επαρχιών όσο και από τη συμμετοχή των Καποδιστριακών δήμων Ιτάνου, Σητείας, Λεύκης και Μακρύ Γυαλού στον ΟΑΣ ή σε διάφορους αγροτικούς συνεταιρισμούς με κοινές πιστοποιήσεις όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο Σητεία κλπ. Παράλληλα διασφαλιζόταν η εύρυθμη λειτουργία και των τριών μεγάλων δήμων αφού όλοι θα είχαν πληθυσμό μεγαλύτερο από τον κρίσιμο των 20000 και έτσι δε μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο αναπτυξιακό έλλειμα στο νομό.

Κι έπειτα άρχισαν τα όργανα. Υπόγειες διαδρομές, συνεννοήσεις, ταξίματα θέσεων, υποσχέσεις, συναλλαγές και όλα αυτά τα ωραία πράγματα που ξέρει να κάνει το πολιτικό μας προσωπικό και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το σημείο. Τώρα βέβαια κανείς δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα. Κανείς δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα για το φόνο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι (προς τιμήν τους όχι όλοι) του δήμου Μακρύ Γυαλού τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης αποφάσισαν σε μια νύχτα να μεταφερθεί όλος ο δήμος στην Ιεράπετρα. Μια απόφαση που αμέσως έκανε δεκτή ο κύριος υπουργός σε αντίθεση με αρκετές ομόφωνες μάλιστα, αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων στο νομό Ηρακλείου που δεν έγιναν αποδεκτές. Φαντάζομαι πως αυτό συνέβη επειδή κατάλαβε αμέσως ο κύριος Ραγκούσης ποιο είναι το σωστό.

Τώρα βέβαια με περισσή παρρησία μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες που θα δώσουν το δικαίωμα σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα θέλει να αλλάξει δήμο μετά τις εκλογές. Και βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί δεν αφήνανε την απόφαση του ινστιτούτου ως είχε και μετά να γίνουν δημοψηφίσματα στα διαμερίσματα που επιθυμούν να ενταχθούν στο δήμο Ιεράπετρας. Η θαυμάσια λογική του κάνω εγώ ότι με βολεύει με όποιο τρόπο μπορώ και μετά γίνομαι δημοκράτης. Προχωρώ χωρίς να υπολογίσω τι επιθυμεί ο λαός του Μακρύ Γυαλού. Χωρίς να με νοιάζει για τις μελέτες και τα εν εξελίξει έργα του ΟΑΣ του οποίου με την ευκαιρία θα γίνει μέτοχος και η Ιεράπετρα ή τη δραστηριότητα στην περιοχή Σητειακών συλλόγων, σωματείων και ενώσεων. Χωρίς να ενδιαφέρομαι για το ότι καταδικάζω μια ολόκληρη περιοχή να υποστεί τις ολέθριες συνέπειες από το ότι πέφτει ο πληθυσμός της κάτω από 20000. Είμαστε βέβαιοι πως ο λαός της Ιεράπετρας δε θα το επικροτήσει αυτό. Ο συντομότερος δρόμος προς την καταστροφή κύριε Μαστοράκη είναι να βάζετε φωτιά στο σπίτι του γείτονά σας. Ο λαός της Ιεράπετρας έχει μυαλό και θα σας ανταμείψει κατάλληλα τώρα ή αργότερα.

Κυρίες και κύριοι η κοινωνία της Σητείας δε θα ανεχτεί άλλο αυτόν τον εμπαιγμό και καθιστά υπεύθυνους τους βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες, τους οποίους καλεί να πάρουν θέση άμεσα. Το βλέμμα του κόσμου είναι καρφωμένο πάνω τους και περιμένει την ξεκάθαρη θέση τους και τις ενέργειές τους.

Οι Σητειακοί δεν απαιτούν το δήμο του Μακρύ Γιαλού ως λάφυρο όπως τον παρέδωσε ο κύριος Καλαντζάκης. Απαιτούμε μόνο δικαιοσύνη και σεβασμό. Ο δήμος ανήκει στους κατοίκους του και όχι σε ευκαιριακούς βαρωνέττους.

Να αποφασίσουν οι κάτοικοι των διαμερισμάτων μόνοι τους πρίν τις εκλογές ή αν δε γίνεται αυτό να τηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός και να αποφασίσουν μετά.

Όχι στο διχασμό με τους φίλους μας Γεραπετρίτες

Όχι στην υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση της Σητείας

Όχι στο καπέλωμα των πολιτών του Μακρύ Γυαλού.

Καλούμε όλους τους Σητειακούς που δίκαια αισθάνονται προδομένοι και αγανακτισμένοι σε μαζικές κινητοποιήσεις με στόχο την αλλαγή της απόφασης αυτής με όποιο τρόπο μπορούμε και για όσο χρειαστεί.

Αυτό δε θα περάσει έτσι και δεν θα ξεχαστεί όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε και να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου