Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Μ. ΓΙΑΛΟ


Για πολύ καιρό στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών αποφασίσαμε συνειδητά να μην προβούμε σε καμιά ανακοίνωση σχετικά με το Μακρύ Γιαλό παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η διχοτόμηση της επαρχίας Σητείας παραμένει. Η μετακίνηση των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων στο δήμο Σητείας διορθώνει μόνο εν μέρει την ανιστόρητη αδικία που συντελέστηκε πριν από δυόμιση χρόνια. Σταματήσαμε να φωνάζουμε σεβόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και να δώσουμε χρόνο στους κατοίκους της περιοχής να τα ξαναβρούν μεταξύ τους και να επουλωθούν οι πληγές της μεγάλης αντιπαράθεσης που προέκυψε από την αμετροέπεια των γνωστών πρωταγωνιστών.
Αρκετοί που σιώπησαν τότε, κόπτονται τώρα για το δήθεν διχασμό μιας παραλίας, πρωταγωνιστώντας μάλιστα και σε κατά παραγγελία τηλεοπτικά show της κρατικής τηλεόρασης. Μόνο ως show μπορεί να χαρακτηριστεί μια δήθεν δημοσιογραφική εκπομπή που δε μπαίνει καν στον κόπο να αναζητήσει την αλήθεια και δε ρωτάει τη γνώμη των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής όπως προέκυψαν από τις σχετικά πρόσφατες μάλιστα δημοτικές εκλογές.
Ας δούμε όμως τα γεγονότα όπως έχουν:
Αυτοί που φταίνε για όποια τυχόν προβλήματα υπάρχουν είναι εκείνοι που αποπειράθηκαν να κλέψουν τη μισή επαρχία Σητείας για να την πάνε πεσκέσι στην Ιεράπετρα. Είναι μάλιστα αυτοί που συνεχίζουν να υπονομεύουν κάθε δραστηριότητα στην περιοχή. Πρόσφατη είναι η ένσταση του κου Καλαντζάκη εναντίον της πρόσληψης νερολόγων στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα.
Η Σητεία συνεχίζει να είναι η αδικημένη πόλη στο νομό, με πληθυσμό κάτω του κρίσιμου των 20.000, ενώ ο Άγιος Στέφανος, το Σταυροχώρι και το Ορεινό παραμένουν στο δήμο Ιεράπετρας.
Η μετακίνηση των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων στο δήμο Σητείας ήταν απολύτως νόμιμη και προέκυψε μετα από αγώνες μηνών τόσο δικών μας όσο κυρίως των ίδιων των κατοίκων τους.
Η μετακίνηση του δήμου Μακρύ Γιαλού στην Ιεράπετρα έγινε σε ένα βράδυ με μια παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά μπορούν να τα διερευνήσουν τα λαγωνικά της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας που είναι:
1.      Μία επαρχία Σητείας ένας δήμος Σητείας. Άμεση επιστροφή στο δήμο Σητείας των περιοχών που παραμένουν στην Ιεράπετρα.
2.      Εφόσον ερωτηθούν οι κάτοικοι και επιθυμούν την αυτονομία και την επανίδρυση του δήμου Μακρύ Γιαλού δεν έχουμε καμμιά διαφωνία. Είμαστε δε έτοιμοι να συνδράμουμε και σε αγώνες. Ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το Μακρύ Γιαλό ως λάφυρο ή φέουδο.
3.     Δεν εμπιστεύομαστε με κανένα τρόπο την ομάδα που αυτοαποκαλείται ομάδα ενότητας και επανίδρυσης. Η δραστηριοποίηση τους μόνο όταν τα τέσσερα χωριά επέστρεψαν στη Σητεία, η στάση κάποιων εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και η σχέση υπαλληλική η συγγενική μερικών, με πρωτεργάτες της παράνομης μετακίνησης του δήμου Μακρύ Γιαλού στην Ιεράπετρα όπως τον κο Τζιρβελάκη και τον κο Καλαντζάκη τους καθιστούν αφερέγγυους. Πιστεύουμε πως ο αντικειμενικός τους σκοπός είναι να μετακινηθούν οι Πεύκοι, οι Λιθίνες, τα Περβολάκια και η Χρυσοπηγή στην Ιεράπετρα. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ποτε δεν πρότειναν ως λύση που θα επανέφερε την ενότητα, τη μετακίνηση του Αγίου Στεφάνου και του Σταυροχωρίου στο δήμο Σητείας όπως εξάλλου προβλεπόταν αρχικά στην εισήγηση του ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας είναι εδώ και συνεχίζει τους αγώνες. Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε και δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε. Θεωρούμε ως ελάχιστο χρέος της κυβέρνησης απέναντι στην περιοχή, την αποκατάσταση της αδικίας με τη μετακίνηση του Αγίου Στεφάνου και του Σταυροχωρίου στο δήμο Σητείας.
Δεν ξεχνώ το Μακρύ Γιαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου