Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΖΑΡΜΑ



Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση και την απογοήτευσή μας για την απόφαση της εφορίας αρχαιοτήτων να ζητήσει ενοίκιο 1000 ευρώ για κάθε παράσταση αλλά και 500 ευρώ για κάθε πρόβα φέτος το Καλοκαίρι στην Καζάρμα.
Είναι μια απόφαση η οποία στρέφεται εναντίον της λογικής και του πολιτισμού. Η πόλη μας  ουσιαστικά στερείται ένα από τα σημεία αναφοράς του Καλοκαιριού, καθώς σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει κανείς θίασος ή καλλιτεχνικός φορέας που να είναι σε θέση να πληρώσει αυτά τα ποσά.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας και κάθε Σητειακός να μπορεί να απολαύσει ξανά όπως τόσα χρόνια, τις βραδιές πολιτισμού των Κορναρείων, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Σητείας, εντός των τειχών της Καζάρμας. Ζητούμε πίσω την Καζάρμα μας για να μετατραπεί όπως κάθε χρόνο το Καλοκαίρι, σε ένα ζωντανό φρούριο πλημμυρισμένο από πολιτισμό και όχι σε άδειο, άχαρο κάστρο  όπως κάποιοι επιθυμούν.
Κάθε σημείο πολιτισμού και ιστορίας ενός τόπου, ανήκει στους κατοίκους του.
Εμείς σαν Ενεργοί Πολίτες, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε το Κάστρο της πόλης μας να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου