Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Σάββατο 5 Μαΐου 2012


ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ πρηγουμένου καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ιατρικού απόρρητου. Το συντεταγμένο κράτος συμπεριφερόμενο ως παρακρατικός μηχανισμός ασελγεί πάνω σε βασανισμένες υπάρξεις καταρρακώνοντας την όποια αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει, προκειμένου ο Υπουργός Μιχάλης Χρισοχοίδης να αποκομίσει πολιτικά ωφέλη εν μέσω εκλογών.
Το τι οδήγησε τις δυστυχισμένες γυναίκες να συνουσιάζονται χωρίς προφύλαξη, είναι γνωστό σε όλους. Τα ναρκωτικά, το trafficking, ο τεράστιος τζίρος γύρω από το εμπόριο της λευκής σάρκας, η εκμετάλευση που δε γνωρίζει πια όρια, η φτώχεια, η δυστυχία. Καταδικάστηκαν σε θάνατο από ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να προστατεύει την παραβατικότητα και τη διαφθορά. Κοιτάζoυμε τα μάτια τους στις αισχρές φωτογραφίες του χρυσαυγήτικου κρατικού μηχανισμού και μοιάζουν σα να γελάνε. Σα να χαίρονται γι αυτή τους τη διαπόμπευση. Ευχαριστιούνται που επιτέλους αποκαλύπτεται σε κοινή θέα ο κόσμος τους. Ο σκοτεινός κόσμος της πορνείας, των ναρκωτικών, του  AIDS, ο κόσμος που καταδικάστηκαν να ζούνε, ο κόσμος μας.
Κι επειδή η κόντρα της Β Αθήνας καλά κρατούσε αποφάσισε κι ο Ανδρέας Λοβέρδος να κάνει ρελάνς προτείνοντας την ποινικοποίηση της μη χρήσης προφυλακτικού στους οίκους ανοχής.  Το πιο ωραίο βέβαια θα είναι να μάθουμε και τον ελεγκτικό μηχανισμό για κάτι τέτοιο.
Η δημόσια αυτή διαπόμπευση – συμπτωματική της πολιτικής μας κατάπτωσης – γίνεται υποτίθεται για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Αγαπητοί κύριοι έχουμε να σας πούμε πως η δημόσια υγεία προστατεύεται από την πάταξη του trafficking, την προστασία των συνόρων, τη βοήθεια και την κοινωνική αλληλεγγύη σε ευπαθείς ομάδες, την αναδόμηση του διαρηγμένου κοινωνικού ιστού, την ενημέρωση. Γίνεται και με θαρραλέα μέτρα όπως τη χορήγηση δωρεάν ναρκωτκών σε άτομα που έχουν ιατρικά επιβεβαιωμένη εξάρτηση ή τη δημιουργία κέντρων για ψυχολογική στήριξη ατόμων με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο.
Εμείς ωστόσο φυλακίσαμε και διαπομπεύσαμε τα θύματα. Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου