Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ


Τα τελευταία 20 χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας κατακόρυφης αύξησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μας. Η κοινωνική και ψυχολογική περιθωριοποίηση των χρηστών και των οικογενειών τους, η αύξηση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με την κατάχρηση ουσιών΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ is comedy. Sometimes ρεικn.is revealed it is also important  the same time to subvert the drama is comedy. Sometimes , ακόμη και οι θάνατοι νέων παιδιών, αποτελούν δυστυχώς κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των ατόμων που έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ κάτι που βέβαια επιδεινώνεται όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και αυξάνεται η ανεργία.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ) που λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο στην πόλη μας στηριζόμενο από την ΚΟΝΤΡΑ αποτελεί έναν από τους ελάχιστους – αν όχι το μοναδικό – παράγοντα ανάσχεσης του προβλήματος αυτού. Οι τρείς επιστήμονες του προγράμματος (ψυχολόγοι) επεμβαίνουν αποτελεσματικά όχι μόνο στην προσπάθεια απεξάρτησης που κάνουν πολλά παιδιά αλλά στηρίζουν και τις οικογένειες τους ενώ με ποικίλες δράσεις προσφέρουν σημαντικό έργο και στην πρόληψη.
Το ΠΠΑ είναι στην πρώτη γραμμή της απεξάρτησης και της πρόληψης ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες και πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο που ο Δήμος Σητείας πρέπει να αποφασίσει την αναχρηματοδότηση του πρόγράμματος για μέχρι το τέλος του 2012 και την ένταξη του στον προυπολογισμό του 2013. Γνωρίζουμε τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο δήμος μας και λόγω των πρόσφατων αποζημιώσεων και εξαιτίας της κρίσης αλλά θεωρούμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη.
Πιστεύουμε και ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή θα ανταποκριθεί σε αυτό που εμείς τουλάχιστον θεωρούμε πως είναι στοιχειώδης υποχρέωσή της απέναντι στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου