Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ

Ήρθε, έπειτα από τους αγώνες των πολιτών του Μ. Γιαλού και της Σητείας, η ώρα της κυβέρνησης.


Ήρθε η ώρα να αρθεί η αδικία εις βάρος της επαρχίας Σητείας αλλά και της δικαιοσύνης και της λογικής.

Ήρθε η ώρα να διορθωθεί το λάθος της προσάρτησης του Δήμου Μ. Γιαλού στον Δήμο Ιεράπετρας, κόντρα στην θέληση των πολιτών της περιοχής.

Από την αρχή ως Σητειακοί ενεργοί πολίτες, καταδείξαμε το άδικο, ανιστόρητο και παράνομο της όλης διαδικασίας που άλλαξε το χωροταξικό σχεδιασμό και οδήγησε ένα κομμάτι της επαρχίας, στον Δήμο Ιεράπετρας. Οι πολίτες της περιοχής, με τα δημοψηφίσματα και τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις οποίες υπερψήφισαν τον συνδυασμό Α.Α.Α. απέδειξαν την θέλησή τους για ένταξη των χωριών τους στον νέο Δήμο Σητείας. Τα τοπικά συμβούλια των διαμερισμάτων, στα οποία ο συνδυασμός των πολιτών επικράτησε (Λιθίνες, Περβολάκια, Χρυσοπηγή, Πεύκοι) κατόπιν διαβούλευσης με τους κατοίκους των περιοχών τους, αποφάσισαν, να ζητήσουν την αποχώρησή τους από τον Δήμο Ιεράπετρας στον οποίο, οι προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί του δημάρχου τους αλλά και οι υπόγειες διεργασίες ορισμένων πολιτικών παραγόντων της Ιεράπετρας, τους οδήγησαν και την επιστροφή τους στον φυσικό τους χώρο. Αποφάσισαν να ζητήσουν το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή.

Την ένταξή τους στον νέο Δήμο Σητείας.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας σεβόμενη τους πολίτες και περιμένωντας τις αποφάσεις τους είχε για πολύ καιρό σιγήσει σχετικά με αυτό το θέμα. Τώρα όμως που οι αποφάσεις πάρθηκαν είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων που επιθυμούν την (επαν)ένωσή τους με τη Σητεία και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε όλους τους Σητειακούς αλλά και κάθε σκεπτόμενο πολίτη, σε εγρήγορση και αγώνα προκειμένου να επικρατήσει πλέον η δημοκρατία και η λογική και να πάψει αυτή η παράλογη διχοτόμηση της επαρχίας μας.

Καλούμε τους Βουλευτές της περιοχής μας, την Περιφέρεια Κρήτης και την Κυβέρνηση να δώσουν λύση σύμφωνη με την θέληση των πολιτών Τώρα.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

Επαναλαμβάνουμε εδώ πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους φίλους Ιεραπετρίτες τους οποίους απόλυτα σεβόμαστε και χαιρόμαστε για ότι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει. Πιστεύουμε απόλυτα στην συνεργασία και την ανάπτυξη και των τριών πόλεων του νομού μας. Θεωρούμε όμως απαράδεκτο, οι πολιτικοί παράγοντες της Ιεράπετρας οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οι οποίοι προσπαθούν να μονιμοποιήσουν τον διχασμό της επαρχίας, να βγαίνουν και να ομιλούν για πανλασιθιώτικη νοοτροπία και υπερτοπικισμούς.

Ανυπομονούμε για την λύση του προβλήματος του Μ. Γιαλού, πράγμα που θα επιτρέψει την πραγματική και επί ίσοις όροις συνεργασία των τριών πόλεων του νομού μας για να βγάλουμε το Λασίθι από την απομόνωση και να πορευτούμε ενωμένοι στο μέλλον.



ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ



Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας

kepolsitias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου