Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ Μ. ΓΙΑΛΟΥ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας συνεχίζει να προκαλεί με τις διχαστικές ενέργειές του και τα άρθρα του. Τελευταίο αυτό που δημοσίευσε στη Νέα Κρήτη.


Ως συνήθως ο κ. Μαστοράκης παραποιεί την πραγματικότητα λέγοντας την μισή αλήθεια και αποκαλώντας άλλους, με χαρακτηρισμούς που αρμόζουν στον ίδιο.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους πολίτες ότι:

Ο αρχικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα του Δήμου Μ. Γιαλού πράγματι προέβλεπε να έρχονται στην Σητεία, η οποία και καμία αντίρρηση δεν είχε να τα παραλαμβάνει.

Τον σχεδιασμό όμως αυτόν ποτέ δεν τον αποδέχτηκε ο δήμαρχος Μ Γιαλού κ. Καλατζάκης, ο οποίος και ποτέ δεν τον υπέγραψε. Αντ' αυτού προτιμούσε να πηγαίνει παράνομα τα σκουπίδια του στην Ιεράπετρα, η οποία και δεν είχε καν Χ.Υ.Τ.Α. αλλά παράνομο Χ.Α.Δ.Α.( χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμάτων).

Μάλιστα στην επιχειρηματολογία του δημάρχου Μ Γιαλού, όταν με την παράνομη απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου ζητούσε την συνένωση του δήμου του με την Ιεράπετρα, κόντρα στον αρχικό σχεδιασμό του Ι.Τ.Α. και την θέληση των πολιτών, περιλαμβάνονταν και το επιχείρημα της κοινής διαχείρισης των απορριμάτων με την Ιεράπετρα!!!

Είχαν από τότε δηλαδή ξεκινήσει το σχέδιο του διαμελισμού της επαρχίας Σητείας και προσάρτησης του Δήμου Μ Γιαλού στην Ιεράπετρα.

Τώρα βέβαια που ο Άγιος Νικόλαος αρνείται την παραλαβή των σκουπιδιών της Ιεράπετρας, (αφού αυτή δεν έχει στο παραμικρό τηρήσει τις δεσμεύσεις της που προέκυπταν από τον σχεδιασμό που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος και που ήταν η κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας των οργανικών αποβλήτων των θερμοκηπίων) και επικρέμεται η επιβολή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξέχασαν τα περί κοινής διαχείρισης και θυμήθηκαν, τα περί αρχικού σχεδιασμού.

Εμείς τους χαρακτηρισμούς των φανατικών που μας αποδίδει ο κ Μαστοράκης του τους επιστρέφουμε και δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως:

Το θέμα που έχει προκύψει με τα απορρίμματα του Δήμου Μ. Γιαλού είναι ακόμα μια απόδειξη ότι έπρεπε να τηρηθεί ο αρχικός χωροταξικός σχεδιασμός που προέβλεπε ο δήμος Μ. Γιαλού να ενωθεί με τον νέο Καλλικρατικό δήμο Σητείας, όπως οι επιστήμονες του Ι.Τ.Α. είχαν σχεδίασει αλλά και οι κάτοικοι επιθυμούσαν.

Η πρότασή μας η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το διοικητικό συμβούλιο είναι η εξής:

Εμείς ως Σητειακοί θεωρούμε τους κατοίκους του Δήμου Μ. Γιαλού συνδημότες και επιθυμούμε να τους εξυπηρετήσουμε στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων τους. Συμφωνούμε λοιπόν στην έλευση των σκουπιδιών του δήμου Μ. Γιαλού και μόνο αυτού, στον Χ.Υ.Τ.Α. Σητείας.

Προτείνουμε δε η αποκομιδή να γίνεται από τον Δήμο Σητείας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα έρχονται στην πόλη μας αποκλειστικά τα απορρίμματα του Μ. Γιαλού.

Η θετική όμως αυτή στάση μας θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα έχουμε στο μέλλον επάνω στο ζήτημα των τοπικών διαμερισμάτων τα οποία έχουν εκφραστεί υπέρ της συνένωσης με τον Δήμο Σητείας, αλλά και γενικά από την στάση της πλευράς της Ιεράπετρας πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει.



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

http//:kepolsitias.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. http://sitiavendetta.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

    ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

    Ανερχόμενος στην εξουσία ο νέος δήμαρχος Σητείας πατεράκης , συμπαρασύρει αβίαστα στις αποφάσεις του όλες τις ¨πράσινες¨ ανθοδέσμες που τον στήριξαν.Η εκλογή του υπήρξε εύπεπτο υποπροϊόν αφού έπειτα από το σοκ που έχουν υποστεί οι υπήκοοι της κρίσης δέχονται αφιλτράριστα τις εκάστοτε υποψηφιότητες όπως παράλληλα μένουν μουδιασμένοι πλέον και στις απανωτές επιβολές που προωθεί η καπιταλιστική κρίση. Η διαδικασία της ψηφοφορίας εν μέσω αυτού του αντικοινωνικού πανικού είχε το ρόλο της ψυχολογικής επαναφόρτισης εκλέγοντας τυφλά από πρώην πασπίτες νομιμόφρονες (με έντονα ενδοφοιτητικό ψηφοθηρικό συνδικαλισμό) , μέχρι εναλλακτικά κουρεμένα θρεφτάρια, πρώην αντιδραστικούς αξύριστους καλλιτεχνάδες, μετεφηβικούς καριερίστες της ασφαλούς ανυπακοής, παλιμπαιδίζοντες με τη μόλυνση σκαρφαλωμένοι σε φουγάρα εργοστασίου του αθερινόλακου ( εντείνοντας έτσι το «πράσινο» προφίλ τους μέσα από φωτογραφίες, βλέπε νικολαίδη) και άλλες ΄΄πράσινες΄΄ ανθοδέσμες όπως η γουλιέλμου: η προβαλλόμενη ως ταπεινή συνένοχος του αδιευκρίνιστου ζητήματος για το παραφούσκωμα του Χ.Υ.Τ.Α στον Ανάλουκα, (κάτι που θα εξηγήσουμε παρακάτω). Και όλοι αυτοί υπό την εύνοια του δυνάστη εργοδότη πετράκη, που έπειτα τις απολύσεις των υπηκόων του από το κολαστήριο ΄΄Πετράς μπετόν΄΄, μεταμορφώθηκε σε χρεωμένο μεσοαστό που δε μπορεί να τους αποπληρώσει όλα τα δεδολευμένα. Το αδικαιολόγητο για την πλαστή χρεοκοπία έγκειται στις εξόφθαλμες συνεδριάσεις της ΄΄δυναστείας΄΄ για φωτοβολταικά της κατοχής της, στις προεκλογικές εκστρατείες της, στην προώθηση και μετέπειτα επίτευξη της πελαγίας πετράκη για αναρρίχηση στην περιφέρεια.
    Διάσπαρτες μικροπολιτικές ανά τη χώρα συγκρότησαν μια κεντρική κυβέρνηση. Η διαδικασία «εξαγοράς» είναι γνωστή, όμως όντας ενδοπελατειακή λόγω πληθυσμού, την ψήφο λαμβάνει ο χαρακτήρας αντί το πολιτικό φρόνημα. Ας θυμηθούμε ποια είναι η διαδικασία όπως την έχουμε αναφέρει ξανά: « Οι ιδέες των αφεντικών καρποφορούν και σε μικρές κοινωνίες μέσω της άμεσης επαφής μεταξύ των πολιτών και των ίδιων, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό που αντικρίζουμε τώρα και χρόνια: Επισκέψεις πολιτικών σε σπίτια ψηφοφόρων, πολλά υποσχόμενοι σε τέτοιες περιόδους αναβρασμού, επιτυγχάνοντας, συμβουλευόμενοι image maker, πιο ανθρώπινες επαφές με αντάλλαγμα την ψήφο. Την πελατειακή δηλαδή δέσμευση του κάθε σπιτικού (πράγμα που προωθεί τη μη συλλογική σκέψη και την εξάλειψη του αντίλογου καθώς μια τέτοια πράξη συνιστά προδοσία).
    Έτσι, όταν μιλάμε για ψηφοφορία σε μικρή κοινωνία αναφερόμαστε σε <> μεταξύ δρομολογημένων κομματικά πολιτών από υποψήφιους που με άνεση προδιαγράφουν το μέλλον αφού στην πράξη δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Άρα και καμία αντιπαράθεση ανάμεσα τους : η κομματική συνείδηση επιβλήθηκε ενάντια της πολιτικής – συλλογικής.»
    Επιστρέφοντας στους ΄΄συμβούλους΄΄ του δημάρχου πατεράκη , δηλαδή στην κλίκα γουλιέλμου και στο ¨μαχητικό και ανεξάρτητο ¨ κε(μ)πολ, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πώς αυτό λειτούργησε σαν προθάλαμος ,μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, για να γεμίσει σύντομα και πρόχειρα την διαχρονική απουσία πολιτικών δράσεων των μελών του . Τα υπόλοιπα στο sitiavendetta...
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή