Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Το θέμα που έχει προκύψει με τα απορρίματα του Δήμου Μ. Γιαλού είναι ακόμα μια απόδειξη ότι έπρεπε να τηρηθεί ο αρχικός χωροταξικός σχεδιασμός που προέβλεπε ο δήμος Μ. Γιαλού να ενωθεί με τον νέο Καλλικρατικό δήμο Σητείας, όπως οι επιστήμονες του Ι.Τ.Α. είχαν σχεδίασει αλλά και οι κάτοικοι επιθυμούσαν.

Η πρότασή μας η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το διοικητικό συμβούλιο είναι η εξής:
Εμείς ως Σητειακοί θεωρούμε τους κατοίκους του Δήμου Μ. Γιαλού συνδημότες και επιθυμούμε να τους εξυπηρετήσουμε στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων τους. Συμφωνούμε λοιπόν στην έλευση των σκουπιδιών του δήμου Μ. Γιαλού και μόνο αυτού, στον Χ.Υ.Τ.Α. Σητείας.
Προτείνουμε δε η αποκομιδή να γίνεται από τον Δήμο Σητείας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα έρχoνται στην πόλη μας αποκλειστικά τα απορρίματα του Μ. Γιαλού.
Η θετική όμως αυτή στάση μας θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα έχουμε στο μέλλον επάνω στο ζήτημα των τοπικών διαμερισμάτων τα οποία έχουν εκφραστεί υπέρ της συνένωσης με τον Δήμο Σητείας, αλλά και γενικά από την στάση της πλευράς της Ιεράπετρας πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου