Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ Π.Δ.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας.




Υπουργό Εσωτερικών κο Χάρη Καστανίδη

Κοιν.: Υφυπουργό Εσωτερικών κο Πάρι Κουκουλόπουλο

Βουλευτή Λασιθίου και Γενικό Γραμματέα ΠΑΣΟΚ κο Μιχάλη Καρχιμάκη

Βουλευτή Λασιθίου κο Γιάννη Πλακιωτάκη

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κο Αθανάσιο Ξηρό

Περιφερειάρχη Κρήτης κο Σταύρο Αρναουτάκη

Δήμαρχο Σητείας κο Θοδωρή Πατεράκη



Κύριε Υπουργέ

- Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και απογοήτευση μας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης του Προεδρικού διατάγματος ένταξης των Τοπικών Κοινοτήτων Λιθινών, Περβολακίων, Πεύκων και Χρυσοπηγής, στο Δήμο Σητείας .

- Επαναλαμβάνουμε ότι η πραξικοπιματική, αδιαφανής και τελεσίδικα παράνομη ανατροπή του χωροταξικού σχεδιασμού του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που προέβλεπε τη συνένωση του Δήμου Μακρύ Γιαλού με το Δήμο Σητείας και η ένταξη του Δήμου Μακρύ Γιαλού στο Δήμο Ιεράπετρας, αποτελεί ευτελισμό των θεσμών και της Δημοκρατίας και δηλώνει την ύπαρξη παρακυβερνητικής λειτουργίας η οποία όπως φαίνεται, παραμένει ενεργός και ισχυρή.

- Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά την αντιδημοκρατική, παρελκυστική, παραπλανητική και διχαστική τακτική του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία κορυφώθηκε με την αντίθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στην υλοποίηση της θέλησης των τοπικών κοινωνιών, που επιθυμούν την ένταξη τους στο Δήμο Σητείας.

- Ο πραξικοπιματικός διαμελισμός της απομονωμένης και παραμελημένης Επαρχίας μας δεν αποτελεί μόνο καταρράκωση των θεσμών και της δημοκρατίας, αλλά και βαρύτατο πλήγμα στην ανάπτυξη και την προοπτική της.

- Αποτελεί ταυτόχρονα προκλητική πριμοδότηση των επεκτατικών σχεδίων αντιδημοκρατικών – τοπικιστικών κύκλων της Ιεράπετρας, καταστρέφει την ισόρροπη ανάπτυξη στο Νομό μας, δυναμιτίζει την ενότητα του και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

- Επισημαίνουμε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση της υλοποίησης της θέλησης των τοπικών κοινωνιών εγκυμονεί τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής και ανεξέλεγκτων καταστάσεων

- Δεν θέλουμε άλλο ΒΡΑΧΑΣΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

- Δεν θέλουμε άλλη μια ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

- Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση του διατάγματος.

- Θέτουμε τους εκπροσώπους του τόπου μας προ των ευθυνών τους και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στον τόπο μας.



    Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας



Δρ Αθανάσιος Ζαγκότης    Αργύρης Σφενδουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου