Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σητείας

Μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Τρίτης 12.07 που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας και όπως αποφασίσθηκε εκεί, θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του Δήμου για όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασισθούν σε σχέση με την επικείμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.


Θεωρούμε πως η δημοτική αρχή είναι εκείνη που πρέπει να αναλάβει από τώρα και στο εξής την υποχρέωση και το βάρος των κινητοποιήσεων τόσο γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να συσπειρώσει καλύτερα τον κόσμο όσο και γιατί τα αιτήματά μας θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης στα κέντρα αποφάσεων. Επίσης ο δήμος διαθέτει τη διοικητική δομή και τα χρήματα για να οργανώσει σωστά τους αγώνες, στους οποίους να σημειώσουμε έχουμε και τη συνδρομή της Εκκλησίας όπως μας διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

1. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις δεν πρέπει να σταματήσουν αν δε δικαιωθούμε και σε καμμιά περίπτωση η ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργού Υγείας δε σημαίνουν και την αναστολή των προσπαθειών, αν οι αποφάσεις αυτές είναι αρνητικές για το μέλλον του Νοσοκομείου μας (κατάργηση του Αυτοδιοίκητου, συγχώνευση κλινικών).

2. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα που επίσης κάνουν και οι γείτονές μας στην Ιεράπετρα, πιστεύοντας πως η πιο σωστή λύση για την περιοχή μας είναι η διατήρηση μικρών, ανεξάρτητων, ευέλικτων, αποτελεσματικών Νοσηλευτικών μονάδων, μία για κάθε πόλη.

3. Η εξοικονόμηση πόρων θα έρθει μόνο μέσα από τον έλεγχο των προμηθειών είτε σε επίπεδο περιφέρειας ή καλύτερα σε εθνικό επίπεδο και την αξιοποίηση των τεράστιων αποθεμάτων εργαλείων και μηχανημάτων που σαπίζουν στις αποθήκες. Επίσης η πάταξη της παραοικονομίας της υγείας, η άσκοπη συνταγογράφηση, το φακελάκι είναι θέματα που καθόλου δεν απασχόλησαν το «μεταρρυθμιστή» κο Λοβέρδο.

4. Υποσχόμαστε στο λαό της Σητείας, πως αν διαπιστώσουμε ολιγωρία, έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης ή οποιαδήποτε πρόθεση συμβιβασμού ή απόκλεισης από τις διεκδικήσεις, θα αναλάβουμε ξανά πρωτοβουλία.

5. Η απαίτησή μας είναι το Νοσοκομείο Σητείας να παραμείνει με δική του διοίκηση και με τον οργανισμό του σε πλήρη ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου