Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κος Αναστασάκης, θα παραστεί την πέμπτη 24 Μαρτίου στο Στρασβούργο για να παραλάβει από τον πρόεδρο του αρμόδιου οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης, τιμητική διάκριση, για την ανταπόκριση του Δήμου Ιεράπετρας στο πρόγραμμα <<Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας>>!!!!!!


Στην βράβευση αυτή εμείς σαν ενεργοί πολίτες, αλλά και σαν Σητειακοί καταθέτουμε την ένστασή μας.

Απορούμε πως είναι δυνατόν να βραβεύεται ως πρότυπο Τοπικής δημοκρατίας ο Δήμος Ιεράπετρας ο οποίος αποδεδειγμένα στο θέμα του Δήμου Μ. Γιαλού, έχει τόσο φανερά καταπατήσει την θέληση των πολιτών.

Πως είναι δυνατόν να βραβεύεται ένας Δήμος, οποίος με πρωτεργάτη τον πρώην Δήμαρχό του σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο Μ. Γιαλού όχι μόνο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα προκειμένου να καταφέρει να αλλάξει τον αρχικό χωροταξικό σχεδιασμό του Ι.Τ.Α. αλλά και στη συνέχεια, παρότι οι κάτοικοι, μέσω των δημοψηφισμάτων και των πρόσφατων δημοτικών εκλογών απέδειξαν την αντίθεσή τους στην συνένωση με την Ιεράπετρα και την θέλησή τους για συνένωσή τους με τον δήμο Σητείας, συνεχίζει να αρνείται στους πολίτες το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Χρησιμοποιούν οι βραυευόμενοι κύριοι της Ιεράπετρας κάθε μέσο, προκειμένου να εμποδίσουν την έκφραση της λαϊκής βούλησης των κατοίκων του πρώην Δήμου Μ. Γιαλού.

Δημοκράτης κύριε Μαστοράκη δεν είναι αυτός που διοργανώνει εβδομάδες Δημοκρατίας με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πόλη του.

Είναι αυτός που δίνει σημασία στην άποψη των πολιτών. Αυτός που δεν εμποδίζει την έκφραση της βούλησης των κατοίκων επειδή δεν τον συμφέρει.

Και Δημοκράτης κ. Αναστασάκη είναι αυτός που δεν φοβάται να παραδεχτεί το αυτονόητο της θέλησης των πολιτών και να πάρει αποφάσεις για λύση των προβλημάτων.

Δημοκρατία δεν είναι οι ανούσιες δημοσιοσχεσίτηκες εβδομάδες Δημοκρατίας και οι δωρεάν εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.

Η δημοκρατία αποδεικνύεται στην πράξη και δυστυχώς για σας, κύριοι πολιτικοί παράγοντες της Ιεράπετρας οι πράξεις σας μόνο περιφρόνηση προς την Δημοκρατία δείχνουν.

Ελπίζουμε πως ο κ. Αναστασάκης θα επηρεαστεί από το δημοκρατικό κλίμα που θα επικρατεί στο Στρασβούργο και ίσως επιστρέφοντας, αποφασίσει να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την αίτηση των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Μ. Γιαλού για συνένωσή τους με τον όμορο Δήμο Σητείας.


                                                      ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

                                                                                        kepolsitias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου