Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο βήμα έκφρασης των Σητειακών

Ένα βήμα για όλους σας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Ιεράπετρας έδειξαν για μια ακόμη φορά - μετά από τα δημοψηφίσματα του καλοκαιριού - με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μακρύ Γιαλού τον περασμένο Μάη για συνένωση με την Ιεράπετρα δεν ήταν μόνο παράνομη αλλά και πλήρως αντίθετη με τη βούληση των πολιτών.


Ο Νίκος Λαντζανάκης και ο συνδυασμός του έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα απέναντι σε πρώην, νυν και μέλλοντες δημάρχους, μια άνιση μάχη όπου απέναντί τους ορθωνόταν σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο της Ιεράπετρας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αλλά και ο εν ενεργεία Νομάρχης Λασιθίου και υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ.α. εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας. Χωρίς πόρους, χωρίς μηχανισμό, χωρίς εκλογική εμπειρία, χωρίς υποσχέσεις για θέσεις, μισθούς και αξιώματα ο συνδυασμός Αυτοδιάθεση, Αυτοδιαχείριση, Ανάπτυξη είχε στο πλευρό του μόνο το δίκιο και την αγάπη του λαού που αδικήθηκε.

Και κέρδισαν μια μεγάλη και καθαρή νίκη. Ας έρθουν τώρα όλοι εκείνοι που μιλούσαν για έλλειψη νομιμότητας και νοθεία στα δημοψηφίσματα να αμφισβητήσουν και αυτό το αποτέλεσμα. Στα δημοτικά διαμερίσματα Λιθινών Χρυσοπηγής, Περβολακίων και Πεύκων η επικράτηση ήταν απόλυτη και αναμφισβήτητη. Στον Άγιο Στέφανο, το χωριό του δημάρχου Θεοδόση Καλαντζάκη και του αντιδημάρχου Τζιρβελάκη που ήταν και οι δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του Σήφη Αναστασάκη, η υστέρηση των 23 ψήφων έναντι του συνδυασμού Αναστασάκη και όχι του συνόλου των ψήφων του χωριού καθιστά τον συνδυασμό του Νίκου Λαντζανάκη και εκεί ηθικό νικητή και σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα ρευστό που δίνει το δικαίωμα στους κατοίκους του χωριού να συνεχίσουν στο μέλλον τον αγώνα τους.

Είμαστε βέβαιοι για την γρήγορη διόρθωση της αδικίας στην περιοχή σύμφωνα με τη βούληση των πολιτών που εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για μια ακόμη φορά. Είναι ο μόνος τρόπος να έλθει ξανά η ηρεμία και να εργαστούμε ενωμένοι πια, Γεραπετρίτες και Σητειακοί για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.



Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου